Oт Южния плаж настояват: Изнасилването е станало далеч от "Какао бийч"

Oт Южния плаж настояват: Изнасилването е станало далеч от
Зверското престъпление е станало на мястото на червения Х на картата

От Южния плаж в "Слънчев бряг" настояват името на дискотека "Какао Бийч" и охраняемия плаж да не бъдат замесвани в случая с изнасиленото малолетно момиче в курорта, за което по-рано бе съобщено. Припомняме, че до информацията първи се добра в. "Телеграф", който съобщи за изнасилване в близост до "Какао Бийч" станало на 26 юли. Малко по-късно тази информация бе опровергана от Южния плаж, след което пък от Окръжна прокуратура в Бургас потвърдиха, че такъв случай има и той е станал "в района на дискотека "Какао бийч".

Това доведе до второ опровержения от Южния плаж, които настояват, че грозния инцидент е станал от другата страна на реката и споменаването на дискотеката в случая не е коректно. Всъщност става въпрос за близо 200 метра дистанция, които обаче се оказват решаващи, тъй като територията зад реката не е охраняема. 

Отново публикуваме опровержението, което бе разпространено до медиите, без редакторска намеса:

"По повод разпространено изявление от Бургаската прокуратура, с което се потвърждава инцидент с изнасилено 14-годишно момиче в района на дискотека "Какао Бийч", отново и категорично заявяваме, че информацията не отговаря на истината. Такъв инцидент до "Какао Бийч" и изобщо в концесионната територия на Южния плаж НЯМА. 
Бяхме принудени да извършим собствено проучване и установихме, че действително РУП Несебър работи по жалба за изнасилване.

Инцидентът обаче е станал далеч от "Какао бийч" и извън концесионната територия на Южния плаж, чиято граница се явява реката. Точното място, на което е извършено това зверско престъпление е от другата страна на реката, близо до станцията на Министерски съвет в неохраняема зона на плажната ивица, която повтаряме е извън концесията на Южен плаж. Въпросната зона е известна като "Нудисткия плаж" и е изключително рискова, именно поради факта, че не се стопанисва от никого. 

Остро възразяваме срещу некоректно поднесеното описание на мястото, на което се е случил инцидента и цитирането на "Какао бийч" като най-близко заведение, което не отговаря на истината. 

Отново призоваваме медиите за коректно и точно отразяване на фактите. "

Коментари

Още от последните новини