От утре до 15 ноември КАТ напомня за зимни гуми, после започва да глобява

От утре до 15 ноември КАТ напомня за зимни гуми, после започва да глобява  - E-Burgas.com

До 15 ноември пътна полиция само ще напомня за зимните гуми на шофьорите. От 15 ноември до 1 март обаче те подлежат на глоба, ако колите им не са оборудвани за зимни условия

"Пътна полиция" започва проверки за оборудване на автомобилите за зимни условия от утре. А в условията на пандемия мобилните пунктове за смяна на гуми стават все по-търсени.

От 3 години Владимир има мобилен пункт за смяна на гуми. С настъпването на пандемията от COVID-19 услугите му стават все по-търсени.

"Много по-удобно е, не чакат на опашки, записват си час, кой когато е свободен", казва той пред БНТ.

Сред придвидливите клиенти на Владимир е Радослав, който не чака проверките на пътна полиция, за да приготви колата си за зимата.

"Имаше година, в която си ги бях сменил още на 15 октомври, защото тогава падна първият сняг. Но като цяло се съобразявам с прогнозата за времето", споделя той.

След първия сняг по проходите от преди 10-тина дни, работата на Владимир става все повече. Метеорологчните условия обаче не са единственото, което трябва да се има предвид:

"Хубаво е гумите да са нови или максимум до 5 години, защото каучукът после остарява и губи свойствата си и колата може да стане неуправляема на пътя", казва Владимир Владимиров.

"Автомобилите трябва да са подготвени за зимни условия, протекторът на гумите трябва да е равен или по-голям от 4 мм", обясни комисар Калоян Драганов, началник отдел "Пътна полиция".

 

Коментари

Още от последните новини