От ГЕРБ върнаха топката "НСО" в полето на Радев

От ГЕРБ върнаха топката

„Президентът беше избран с гласовете на ДПС“, коментира депутатът Димитър Лазаров

Президентът има общо ръководство и контрол върху НСО. Началникът на службата е този, който предлага кои лица да са лицата, които да бъдат допълнително охранявани. Това каза в студиото на bTV депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров.

Той обясни, че никой не е отнел правомощия на президента да управлява НСО. Лазаров каза също, че допълнително охраняваните лица от службата може да са депутати, висши магистрати, премиерът, както и лица от семействата им. Условието е да има реална заплаха срещу тях. Решението се взема от комисияп с участието на директорът на ДАНС и главният секретар на МВР, която се ръководи от началника на НСО, който дава предложенията, обясни депутатът.

„Президентът беше избран и с гласовете на ДПС“, коментира още народният представител от ГЕРБ.

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Президентът кани ДПС на консултации Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Румен Радев няма намерения да сменя шефа на НСО
Тагове
НСО Ахмед Доган Румен Радев Димитър Лазаров ГЕРБ Догансарай
Коментари

Още от последните новини