От 1 юни ще се издават само електронни рецепти

От 1 юни ще се издават само електронни рецепти - E-Burgas.com

От 1 юни ще се издават само електронни рецепти - това обяви зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков на брифинг днес. "До момента са издадени към 100 хил. електронни рецепти, от които само 3000 не са били изпълнени. Установихме, че все още болничната система не е напълно готова. Накрая, когато изписват пациента, винаги дават рецепта, а със сега действащата уредба не би трябвало тази рецепта да има възпожност за използване в аптека", обясни той, цитиран от "Дневник".

По думите му здравните власти са решили да отложат до 31 май издаването само на електронни рецепти, за да се даде възможност на болниците в страната да въведат този софтуер и да бъдат обучени по отделенията. Аптеките са почти готови за изпълнение на електронните рецепти, каза Пенков.

Той изрази надежда решението да бъде обнародвано в Държавен вестник в петък, така че до края на май ще важат всички видове рецепти, а от 1 юни ще бъдат само електронни рецепти.

Д-р Нели Нешева от Управителния съвет на Българския лекарски съюз заяви, че ще поканят всички болнични лекари.

Свързани статии
Обсъждат създаването на дирекция за правата на пациентите Омбудсманът: Над 70 хил. българи са без личен лекар Болницата в Айтос пред колапс, препълнена е с ковид пациенти Увеличават ковид леглата в Бургас от понеделник Община Бургас търси училищни лекари, дава 1350 лв. заплата Лекари настояват за ново разпределение на ваксините Ваксинирани лекарка и санитарка се заразиха с коронавирус Директорът на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийски: Натискът на болни от ковид не намалява Лекарите от ВМА с кампания "Аз ще се ваксинирам" 64 лекари и над 60 сестри от Бургас са под карантина или с ковид
Тагове
рецепти пациенти лекари
Коментари

Още от последните новини