Оставиха в ареста Фетхи, който си направи гонка с полицията в Морската градина на Бургас

Оставиха в ареста Фетхи, който си направи гонка с полицията в Морската градина на Бургас - E-Burgas.com

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Фетхи Ф., шофирал в Морската градина на Бургас след употреба на наркотични вещества.

Спрямо Фетхи Ф. е повдигнато обвинение, че на 15 септември на алея в Морската градина до ресторант „Воденицата", управлявал МПС - лек автомобил марка „СЕАТ" след употреба на наркотични вещества -амфетамин и метамфетамин. 

Районен съд – Бургас като взе предвид становищата на страните и след като се запозна с материалите по досъдебното производство и съобрази разпоредбите на закона, установи, че е налице първата изискуема предпоставка за взимане на мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Фетхи Ф.

Обвиняемият е привлечен за престъпление, за което в особената част на Наказателния кодекс е предвидено наказание „Лишаване от свобода" за срок от една до три години и Глоба от 500 до 1500 лв. От събраните към момента доказателствени материали, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение.

По отношение на опасността от укриване, съдебната инстанция намери, че същата е налице, тъй като Фетхи Ф. се е опитал да избегне полицейска проверка, а също така е отказвал да излезе от управлявания от него автомобил, след като е заседнал в пясъка.

„Тези обстоятелства сочат, че обвиняемият съвсем съзнателно се опитал да осуети евентуалното ангажиране на неговата юридическа отговорност, била тя наказателна или административнонаказателна" според съда. Бургаският районен съд намери, че е налице и опасност от извършване на престъпление от страна на обвиняемия, като на първо място е видно от справката му за съдимост, че преди по-малко от една година е наказан по реда на чл. 78а от НК, за деяние по чл. 354а, ал. 5, вр. ал. 3, т. 1, предл. 2 от НК. „Неговите действия при опита му да избегне полицейската проверка са създали опасност от настъпване на други общественоопасни последици, тъй като той управлявал МПС с висока скорост по крайбрежната алея в гр. Бургас, която е пешеходна зона и където обичайно се разхождат множество хора", казва в мотивите си съда. В своите мотиви за вземането на най-тежката мярка за неотклонение спрямо водача, Районен съд – Бургас взе предвид и справката на Фетхи Ф. за нарушител/водач, от която е видно, че същият е многократно наказван за нарушения по ЗДвП.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок.

Коментари

Още от последните новини