Още един медал за България! Ивет Горанова пише история след три победи в Токио

Още един медал за България! Ивет Горанова пише история след три победи в Токио - E-Burgas.com

Дебютантката на олимпийски игри Ивет Горанова влезе в историята на карате с почти сигурен медал (поне бронз) от турнира в категория до 55 кг в Токио 2020. 21-годишната ни първа в историята представителка в този спорт записа две победи в груповата фаза и се класира на полуфиналите, което ѝ гарантира бронзово отличие.

Във втория си мач Ивет постигна впечатляваща победа с 5:1 над най-възрастната и най-титулованата състезателка в света Серап Озчелик.

И този двубой с участие на българката предложи по-предпазливи действия в първата минута, а в средата на двубоя туркинята записа първата си точка чрез "юко". Ивет обаче само 10 секунди по-късно регистрира "ипон" по чудесен начин и поведе с 3:1, а още толкова след това дойде и "вадзари" в нейна полза за 5:1. До края Озчелик имаше две неуважени претенции за успешни атаки и така резултатът остана непроменен, като Горанова можеше да празнува страхотния си успех.

Ивет започна с победа над представителката на Китайско Тайпе Цуюн Уен с 5:2 след едно "юко" и две "вадзари". Точно преди първия мач на Ивет иранката Сара Бахманяр с късен "ипон" поднесе изненадата и победи Серап Озчелик с 5:4 оценки (точки).

Коментари

Още от последните новини