Още двама от хората на Божо Кравата вън от ареста, обвиненията остават

Още двама от хората на Божо Кравата вън от ареста, обвиненията остават - E-Burgas.com

Силви Николаев и Димитър Николов, обвинени като част от организирана престъпна група с лидер Божидар Кузманов - Божо Кравата, от днес ще са на свобода. Апелативната инстанция на спецсъда определи за Силви парична гаранция от 3000 лв. Несебърлията Димитър трябва да плати 5000 лв. Най-вероятно сумите ще бъдат внесени до края на работното време и двамата ще се приберат у дома, пише "24 часа".

Разследването срещу Кравата и компания започна в края на юни, 20 дни след стрелбата в ресторант  4You в Слънчев бряг, при която загина 46-годишният съсобственик на "Аркус сигурност Бургас" Александър Алексиев,  а Димитър Желязков - Очите бе тежко ранен. Обвинения за участие в групата бяха повдигнати на 10 души, сред които и задържаните за стрелбата - Тодор Славов, Георги Иванчев и Радослав Димитров. Кузманов бе обявен за издирване и още е в неизвестност.

В момента в ареста са само Славов, Иванчев и Данаил Петков, съсобственик на клуб "Оксижен" в курорта, който бе върнат от Испания с европейска заповед за арест. Спецсъдът замени "задържането под стража" с по-леки мерки на Радослав Димитров и Иван Терзийски. "Сървайвърът" Марчо Марков се отърва без мярка - той се предаде след близо два месеца в нелегалност. Обвиненията срещу всички обаче остават.
Източник: 24chasa.bg

Галерия
Коментари

Още от последните новини