Осъдиха АПИ на половин милион заради падналата лампа, която уби жена

Осъдиха АПИ на половин милион заради падналата лампа, която уби жена  - E-Burgas.com

Присъда от почти половин милион лева за АПИ заради инцидента от 5 февруари 2017 г. в тунел "Ечемишка", при който след падане на лампа, загина жена.  Решението на Върховния касационен съд е окончателно след като делото, по случая от 2017-та година, мина през няколко съдебни инстанции.

Седем години след като лампа се откъсна от тавана на тунел „Ечемишка” и удари автомобила, в който се водеше 64-годишната Елена Михайлова дойде ред и за финалното съдебно решение за изплащането на обезщетения от страна на АПИ. Агенция "Пътна инфраструктура"  осъдена да плати 460 хил. лв. с лихвите на наследниците на жената, която през 2017 г. загина в тунела "Ечемишка", когато лампа се стовари върху колата ѝ. Парите са за двете деца и за майката на загиналата – всеки от тях ще получи по 110 000 лв., а на вдовеца на 64-годишната жена - 130 хил. лв. Разследването, което да покаже кои са виновниците, не е завършило.

През 2018 г. прокуратурата повдигна шест обвинения, свързани с този случай, две от тях са насочени към различни шефове на АПИ – Лазар Лазаров и Дончо Атанасов. Обвинения имат и служителите на агенцията Илияна Захариева, Георги Златев, Надя Сачанска и Георги Фучеджиев. 

Продължават ремонтите на АМ „Хемус” – двата тунела ще бъдат затворени до юли 2020 г. а през това време целият трафик става през тръбите в посока София.

Коментари

Още от последните новини