Организират кампания за събиране на стари гуми в Айтос

Организират кампания за събиране на стари гуми в Айтос - E-Burgas.com

Община Айтос организира кампания за разделно събиране на излезли от употреба гуми на 6 ноември 2020 г., 9.30 до 12.00 часа. Гражданите могат безвъзмездно да предават излезлите от употреба гуми на адрес: гр. Айтос, ул.„Карагеоргиевско шосе” №1,  „Айтос Автотранспорт ” ЕООД (на  паркинга от западната страна на  Пункта за годишни технически преглед)

За предотвратяване и ограничаване замърсяването на въздуха, водите и почвите, както и ограничаване риска за човешкото здраве и околната среда е забранено изоставянето, нерегламентираното изхвърляне или друга форма на неконтролирано обезвреждане на излезли от употреба гуми, както и изгарянето им, с изключение на случаите, в които лицата притежават съответното разрешение по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците.

Кампанията се отнася само за физически лица. По закона за отпадъците, фирмите са задължени да имат сключен договор с лицензиран оператор.

Лице за контакт:  К. Иванова  - Ст. експерт , Дирекция "ТСУРР",  телефон : 0896463280.

Свързани статии
Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици Двудневен празник проведоха в Айтос (Снимки) Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Хванаха 22-годишен дилър в Айтос Канят айтоските ученици към инициативи на МКЦ-Бургас
Тагове
айтос стари гуми
Коментари

Още от последните новини