Организират кампания за събиране на стари гуми в Айтос

Организират кампания за събиране на стари гуми в Айтос - E-Burgas.com

Община Айтос организира кампания за разделно събиране на излезли от употреба гуми на 6 ноември 2020 г., 9.30 до 12.00 часа. Гражданите могат безвъзмездно да предават излезлите от употреба гуми на адрес: гр. Айтос, ул.„Карагеоргиевско шосе” №1,  „Айтос Автотранспорт ” ЕООД (на  паркинга от западната страна на  Пункта за годишни технически преглед)

За предотвратяване и ограничаване замърсяването на въздуха, водите и почвите, както и ограничаване риска за човешкото здраве и околната среда е забранено изоставянето, нерегламентираното изхвърляне или друга форма на неконтролирано обезвреждане на излезли от употреба гуми, както и изгарянето им, с изключение на случаите, в които лицата притежават съответното разрешение по чл. 35 от Закона за управление на отпадъците.

Кампанията се отнася само за физически лица. По закона за отпадъците, фирмите са задължени да имат сключен договор с лицензиран оператор.

Лице за контакт:  К. Иванова  - Ст. експерт , Дирекция "ТСУРР",  телефон : 0896463280.

Свързани статии
"Славееви нощи" се завръща на открито в парка в Айтос Възрастна жена загина в пожар в айтоско село 15 ученици с шанс за годишните награди в Айтос на 24 май В Айтос отново ще гонят змиите с репелент Шофьорът на камиона от мелето край Айтос остава в болница Тежка катастрофа затвори пътя Айтос в Бургас в района на КПП-то Болницата в Айтос пред колапс, препълнена е с ковид пациенти Айтос грейна предпролетно (Снимки) Жена от Айтос взе най-тежката мярка заради кражба на 400 лева Нов четирилентов път до Бургас и детски градини - Aйтос вади завидни проекти
Тагове
айтос стари гуми
Коментари

Още от последните новини