Може ли билетчето в Бургас да стане 1,20 лв?

Може ли билетчето в Бургас да стане 1,20 лв? - E-Burgas.com

Общинските съветници от БСП предлагат цената да бъде намалена с 30 стотинки до края на 2020 година

Цената на билета за градски транспорт в Бургас да бъде намалена с 30 стотинки и от 1,50 лв. да стане 1,20 лв. до края на 2020 година. Това предлагат общинските съветници от БСП Живко Господинов, Георги Спасов, Йордан Георгиев, Павел Маринов, Христо Панайотов, Стоян Коларов и Чанко Мирчев.

Мярката според тях е свързана с необходимостта от защита на гражданите и справяне с икономическите последици, вследствие усложнената епидемиологична обстановка с Covid-19. 

"Усилията ни, обаче, трябва да бъдат насочени не само към неотложните мерки и действия за предотвратяване на разпространението на коронавируса, но и към грижа и подкрепа  на гражданите в създалата се икономическа обстановка." мотивират се те в докладната записка, която е внесена вчера в местния парламент. 

Според съветниците от БСП подобна мярка ще се отрази положително както на гражданите, така и на „Бургасбус" като направи услугата по-достъпна. 

Предложението ще бъде гласувано на следващото заседание на Общински съвет - Бургас, което ще се проведе на 26 май. 

Свързани статии
От днес автобусите влизат в специалните коридори на бул. "Демокрация" Предлагат едногодишна карта за градския транспорт в Бургас, едно пътуване ще струва левче Масови проверки за маски в градския транспорт и гарите в Бургас (Снимки) Нови промени в градския транспорт от понеделник Шефът на „Бургасбус“ рязал живо месо, за да оцелее фирмата в пандемията Глътка въздух за Бургасбус: Пътниците се увеличили, връщат Т1 от понеделник
Тагове
градски транспорт
Коментари

Още от последните новини