Може ли билетчето в Бургас да стане 1,20 лв?

Може ли билетчето в Бургас да стане 1,20 лв? - E-Burgas.com

Общинските съветници от БСП предлагат цената да бъде намалена с 30 стотинки до края на 2020 година

Цената на билета за градски транспорт в Бургас да бъде намалена с 30 стотинки и от 1,50 лв. да стане 1,20 лв. до края на 2020 година. Това предлагат общинските съветници от БСП Живко Господинов, Георги Спасов, Йордан Георгиев, Павел Маринов, Христо Панайотов, Стоян Коларов и Чанко Мирчев.

Мярката според тях е свързана с необходимостта от защита на гражданите и справяне с икономическите последици, вследствие усложнената епидемиологична обстановка с Covid-19. 

"Усилията ни, обаче, трябва да бъдат насочени не само към неотложните мерки и действия за предотвратяване на разпространението на коронавируса, но и към грижа и подкрепа  на гражданите в създалата се икономическа обстановка." мотивират се те в докладната записка, която е внесена вчера в местния парламент. 

Според съветниците от БСП подобна мярка ще се отрази положително както на гражданите, така и на „Бургасбус" като направи услугата по-достъпна. 

Предложението ще бъде гласувано на следващото заседание на Общински съвет - Бургас, което ще се проведе на 26 май. 

Свързани статии
Транспортна къща няма да работи в събота Промени в градския транспорт заради скъпия ток, от утре без тролеи Ето как ще се движат автобусите на градския транспорт по празниците Автобус на градския транспорт преминал на червено, "Бургасбус" разследват шофьора Показаха първите нови електробуси в Бургас - със система за пречистване на въздуха срещу ковид (Снимки) Нова лятна автобусна линия ще свързва "Изгрев" и "Славейков" От днес автобусите влизат в специалните коридори на бул. "Демокрация" Предлагат едногодишна карта за градския транспорт в Бургас, едно пътуване ще струва левче Масови проверки за маски в градския транспорт и гарите в Бургас (Снимки) Нови промени в градския транспорт от понеделник
Тагове
градски транспорт
Коментари

Още от последните новини