Масови проверки за маски в градския транспорт и гарите в Бургас (Снимки)

Масови проверки за маски в градския транспорт и гарите в Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

Нарушители не бяха открити, глобите са до 3 хил. лв.

Екипи на полицията съвместно с общинската дирекция УКОРС извършиха проверки за носенето на предпазни маски в междуселищните автобуси. Целта на акцията е да се постигне по-голяма дисциплина от страна на гражданите при спазването на мерките срещу разпространението на коронавируса.

Инспекторите провериха близо 20 автобуса на двете автогари в града - "Юг" и "Запад", откъдето обичайно много граждани пътуват до други населени места от областта. Освен проверките за носене на предпазни маски на закрито, контролните органи инструктират водачите и пътниците да изпълняват стриктно предписанията на здравните власти за предпазване от инфекция с COVID - 19.

При днешната акция нарушители не бяха открити. Глобата за лице, което не носи предпазна маска според въведените правила, е от 300 до 1000 лева.

Кондукторите и водачите на автобуси от градския и междуградския транспорт са инструктирани как да действат при нарушение от страна на пътник. Ако лицето откаже да постави предпазна маска, кондукторът или шофьорът подава сигнал на спешния телефон 112. През това време автобусът спира на подходящо място и остава там, докато дойде екип на полицията.

Галерия
Свързани статии
Заведения на война с мерките срещу ковид: Не допускат проверяващи вътре Две трети от българите не одобряват мерките срещу ковид Инжектират 400 млн. лева в българския бизнес по време на пандемията Предлагат едногодишна карта за градския транспорт в Бургас, едно пътуване ще струва левче Бургаският съд актуализира мерките за безопасност на гражданите, продължават онлайн заседанията Лекари в Одрин: Час по-скоро, трябва да бъде затворена границата с България Отпускат помощи на бизнеса и затруднени родители Задължителни маски в час, решават другата седмица Томислав Дончев: Движим се по ръба на бръснача - пазим здравето на хората без да съсипваме икономиката Община Бургас: Затваряме пенсионерските клубове до второ нареждане
Тагове
маски мерки градски транспорт автобуси укорс
Коментари

Още от последните новини