Масови проверки за маски в градския транспорт и гарите в Бургас (Снимки)

Масови проверки за маски в градския транспорт и гарите в Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

Нарушители не бяха открити, глобите са до 3 хил. лв.

Екипи на полицията съвместно с общинската дирекция УКОРС извършиха проверки за носенето на предпазни маски в междуселищните автобуси. Целта на акцията е да се постигне по-голяма дисциплина от страна на гражданите при спазването на мерките срещу разпространението на коронавируса.

Инспекторите провериха близо 20 автобуса на двете автогари в града - "Юг" и "Запад", откъдето обичайно много граждани пътуват до други населени места от областта. Освен проверките за носене на предпазни маски на закрито, контролните органи инструктират водачите и пътниците да изпълняват стриктно предписанията на здравните власти за предпазване от инфекция с COVID - 19.

При днешната акция нарушители не бяха открити. Глобата за лице, което не носи предпазна маска според въведените правила, е от 300 до 1000 лева.

Кондукторите и водачите на автобуси от градския и междуградския транспорт са инструктирани как да действат при нарушение от страна на пътник. Ако лицето откаже да постави предпазна маска, кондукторът или шофьорът подава сигнал на спешния телефон 112. През това време автобусът спира на подходящо място и остава там, докато дойде екип на полицията.

Галерия
Свързани статии
Медици от Спешна помощ искат връщане на мерките Нова мярка ще подпомага окъсалите туроператори Общината публикува маршуртите на Бургасбус за Голямата задушница утре Здравният министър: Държим пандемията на каишка Строги проверки в Бургас за носене на маски в магазините Коронавирусът отново настъпва, Бургас е сред областите в червената зона Радосвет Радев: Щом предприемач освобождава работници, значи мерките не работят Ангел Кунчев: Дистанцията от 1,5 м не може да спре пандемията, трябва по-голяма "Бургасбус" учестява автобусите със завръщането на учениците в клас Полицията хвана 37 посетители на нощно заведение във Варна
Тагове
маски мерки градски транспорт автобуси укорс
Коментари

Още от последните новини