Операта в Бургас обяви програма с етно, рок, джаз, суинг и класическа музика за лятото

Операта в Бургас обяви програма с етно, рок, джаз, суинг и класическа музика за лятото - E-Burgas.com

Етно, рок, джаз, суинг и класическа музика  ще звучат в концертите от лятната програма на Държавна опера - Бургас. Освен със стилово разнообразие, талантливите бургаски музиканти и танцови артисти, както и известни гостуващи изпълнители и състави и  ще радват публиката не само от сцената на Летния театър и в залата на Операта, но ще очароват публиката  и на локации на открито като  остров Св. Анастасия, в Етнографския музей, в Експозиционен център "Флора" ,Крепост "Царевец"  и др.Ако обичате класната музика, не пропускайте да се запознаете с богатата програма на бургаската опера.

Първата лятна изява е на 13 юни в градината на Етнографския музей и е част от инициативата на Община Бургас за организиране на тематични уикенди до края на активния туристически сезон. Идеята е по този начин да се привлекат  туристи с различни интереси.

В Етно концертът, който е част от Етно хендмейд уикенда ще вземат участие Мария Цветкова-Маджарова - сопран, Нона Кръстникова - сопран, Яни Николов - тенор, Бранимир Недков - баритон,Йордан Христозов - баритон, Йоана Кадийска - мецосопран,Делян Славов - бас, Диман Панчев - бас  и корепетитор Мира Искърова.

В програмата са включени произведения на български композитори. Концертът ще започне  в 19.30 часа.На 19 юни от 19.30 часа  в  градината на Експозиционен център" Флора" ще се състои оперен концерт "Молитва" Вяра, Надежда и любов с участието на Людмила Михайлова - сопран, Мария Цветкова-Маджарова - сопран, Нона Кръстникова - сопран, Йоана Кадийска - мецосопран, Яни Николов - тенор,  Бранимир Недков - баритон, Делян Славов - бас, Диман Панчев - бас, Костадин Мечков - бас и  Христо Белчев - цигулка и корепетитори  Дария Кръстева и Райна Попова

 В програмата са включени произведения на  Шарл Гуно, Парашкев Хаджиев, Рихард Вагнер, Джузепе Верди, Й.С. БАХ, Дж. Б. Перголези, Джоакино Росини, Франческо Чилеа. Камерна симфония  №10 Менделсон и "Серанада" на Дворжак  са част от  гениалните музикални произведения, които ще звучат в камерния концерт под диригентството на Цанислав Петков и концертмайстора Йордан Ковачев на 24 юни  от 19.00 часа в залата на Операта.

Солисти са Дария Кръстева- пиано и Олга Дойкова - цигулка.  На 28  юни  от 19.30 часа в експозиционен център "Флора" почитателите на оперно изкуство ще могат  да се насладят на изпълненията на солистите на бургаската опера, включени в концерта "Наздравица". В програмата: Йохан Щраус, В.А. Моцарт, Гаетано Доницети, Жорж Бизе, Александър Бородин, Дж. Верди.На 4 юли на Флората ще се проведе "Ретро" концерт, на 19 юли пак там Суинг класик от 19.30 часа. В разгара на лятото ще има още една много интригуваща изненада за меломаните концерт  на Милена Славова  и Левон Манукян на Острова. Там ще  бъде представена  и "Любовна история" на 8 август  с диригент Йордан Дафов.

Традиционните и очакви бургаски музикални празници "Емил Чакъров" 20202 в  Летния театър ще бъдат открити  с операта на Джузепе Верди "Бал с маски" на 7 юли от 21.00 часа.Програмата на празниците продължава с изключително зрелищна и впечатляваща Танцова Гала на 10 юли  от 21.00 часа.

Проявата е със специалното участие на примабалерината на Софийска опера и балет Марта Петрова.В програмата: фрагмети от балетите "Баядерка", "Лебедово езеро", " Корсар", " Спящата красавица", "Дон Кихот", "Есмералда" и дрБургаската Опера ще гостува на Крепостта "Царевец"  с операта "Трубадур" от Джузепе Верди на 18 юли. Комичната оперета "Прилепът" ще бъде представена пред бургаска публика пак в рамките на празниците "Емил Чакъров" на 28 юли от 21.00 часа в Летния театър.Следва операта за деца "Макс и Мориц" на 4 август от 20.00 часа, на 11 август ще бъде представен мюзикълът "Целуни ме, Кейт" от 20.30 часа, на 13 август балетът "Лебедово езеро" от 20.20 часа, на 25 август комичната опера "Хубавата Елена" от 20.00 часа. На 1 септември отново в Летния театър бургаската публика ще може да се наслади на  "Да хвърлим операта в джаза" с Милица Гладнишка.

Коментари

Още от последните новини