Опаковаха "подпорната стена" на Алепу, съдбата ѝ остава неясна (снимки)

Опаковаха

Дейностите по строежа продължават, въпреки заканите на Бойко Борисов в неделя

Строежът на Алепу, за който инвеститорът и контролните органи твърдят, че е подпорна стена, е изцяло покрит и опакован Това показа проверка с дрон на e-Burgas.com. Съоръжението в момента прилича на арт инсталация от Кристо, но не е ясно с каква цел е направено това.

В момента съдбата на строежът е напълно неясна. В неделя премиерът Бойко Борисов заяви категорично, че там хотел няма да се строи и че съоръжението ще бъде превърнато в къщичка за птици. По думите му дори се очакват санкции за инвеститора, ако проверката на прокуратурата установи нарушения.

В същото време обаче строежът към момента се води напълно законен и мина всички проверки на РДНСК и отговорните институции.

Наскоро в публичното пространство бяха показани и визуализации, които показват голям терасовиден хотелски комплекс. Според този план текущият строеж ще остане изцяло под земята, а хотелската част ще бъде над него. 

Анкета
Галерия
Свързани статии
До 31 градуса по плажовете днес Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Спасител: Необходима е плажна полиция, за да няма инциденти в морето Бургаската полиция получи специален дрон от британски колеги (Снимки) Строителната асоциация: Материали има, проблем е покачването на цените 3 млрд. лева от Плана за възстановяване и устойчивост ще са в строителния сектор Намаляват приходите от строителство в област Бургас Започва събарянето на скандалния строеж на "Алепу", оставят само подпорната част Българите купуват по 637 жилища на ден
Тагове
Алепу дрон строителство плажове
Коментари

Още от последните новини