Опаковаха "подпорната стена" на Алепу, съдбата ѝ остава неясна (снимки)

Опаковаха

Дейностите по строежа продължават, въпреки заканите на Бойко Борисов в неделя

Строежът на Алепу, за който инвеститорът и контролните органи твърдят, че е подпорна стена, е изцяло покрит и опакован Това показа проверка с дрон на e-Burgas.com. Съоръжението в момента прилича на арт инсталация от Кристо, но не е ясно с каква цел е направено това.

В момента съдбата на строежът е напълно неясна. В неделя премиерът Бойко Борисов заяви категорично, че там хотел няма да се строи и че съоръжението ще бъде превърнато в къщичка за птици. По думите му дори се очакват санкции за инвеститора, ако проверката на прокуратурата установи нарушения.

В същото време обаче строежът към момента се води напълно законен и мина всички проверки на РДНСК и отговорните институции.

Наскоро в публичното пространство бяха показани и визуализации, които показват голям терасовиден хотелски комплекс. Според този план текущият строеж ще остане изцяло под земята, а хотелската част ще бъде над него. 

Анкета
Галерия
Свързани статии
Ще приключи "административния тенис" на плажовете в Бургас? Решават проблема с дъждовната вода Официално: "Подпорната стена" на Алепу е незаконна Отпускат средства и за саниране на еднофамилни сгради, кметът Николов с призив към бургазлии Бум на ново строителство в областта Смърт прекратила строителството на новия стадион в Свети Влас Протестиращите в Синеморец: Строи се абсолютно незаконно с толеранса на местната власт Изслушват Гешев днес, една от темите в доклада му е строителството по Черноморието МОСВ и ДАНС ще проверяват за незаконно строителство в Синеморец Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъка Нови нарушения в разрешението за строеж на „Алепу“
Тагове
Алепу дрон строителство плажове
Коментари

Още от последните новини