Опаковаха "подпорната стена" на Алепу, съдбата ѝ остава неясна (снимки)

Опаковаха

Дейностите по строежа продължават, въпреки заканите на Бойко Борисов в неделя

Строежът на Алепу, за който инвеститорът и контролните органи твърдят, че е подпорна стена, е изцяло покрит и опакован Това показа проверка с дрон на e-Burgas.com. Съоръжението в момента прилича на арт инсталация от Кристо, но не е ясно с каква цел е направено това.

В момента съдбата на строежът е напълно неясна. В неделя премиерът Бойко Борисов заяви категорично, че там хотел няма да се строи и че съоръжението ще бъде превърнато в къщичка за птици. По думите му дори се очакват санкции за инвеститора, ако проверката на прокуратурата установи нарушения.

В същото време обаче строежът към момента се води напълно законен и мина всички проверки на РДНСК и отговорните институции.

Наскоро в публичното пространство бяха показани и визуализации, които показват голям терасовиден хотелски комплекс. Според този план текущият строеж ще остане изцяло под земята, а хотелската част ще бъде над него. 

Анкета
Галерия
Свързани статии
Продължават проверките на Алепу Община Созопол: Не строеж, а монтаж се извършва на Смокиня Служебният екоминистър: Искам да съборя строежа на Алепу, но нямам правомощия Плажовете в Слънчев бряг готови за летовници Строителната забрана в Созопол е в сила, общината напомня и за довършителните работи Ето кои са 13-те най-безопасни плажове у нас Министър Комитова, МРРБ: Най-лошото и най-скъпото строителство е незавършеното Балтова: Цените на чадърите и шезлонгите ще бъдат намалени от 50 до 100% Анелия Крушкова: Засега няма как чадърите да са безплатни "Изправи се! Мутри вън!" искат Комисия за "Алепу" и къщата в Барселона
Тагове
Алепу дрон строителство плажове
Коментари

Още от последните новини