Бургаската полиция получи специален дрон от британски колеги (Снимки)

Бургаската полиция получи специален дрон от британски колеги (Снимки) - E-Burgas.com

Дрон със специфично оборудване и допълнителна радиометрична термо камера за нуждите на оперативно-издирвателната дейност и разследването на престъпления бе дарен днес на ОДМВР – Бургас от Националната агенция за борба с престъпността на Великобритания.

Мартин Шайърс – международния офицер за връзка на Националната агенция подписа с Директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов договор за направеното дарение, като подчерта, че идеята за дрона е възникнала преди около две години. В резултат на множество разговори и отличните партньорски контакти между двете институции идеята е финализирана и дрона ще бъде повече от полезен в пряката полицейска работа по ограничаване на различни по вид криминални деяния. Според Шайърс „дрона изглежда забавен, но той ще е и много полезен, тъй като голям процент от разследванията ще бъдат улеснени от всевиждащото му око”.

Старши комисар Калоянов благодари за направения дарителски жест, като заяви, че в ход е подготовката на специално обучение на служители от четири структурни звена на ОДМВР – Бургас, които да ползват дрона в своята работа – отдел „Криминална полиция”, Базовата-научно техническа лаборатория /БНТЛ/ и сектори „Специализираните полицейски сили” и „Специални тактически действия”.

Общата стойност на дарението е в размер на близо 57 000 лв., като освен дрона и специалната термо камера, са включени още смарт контролер и батерия.

Галерия
Свързани статии
Хванаха 39 дрогирани шофьори само за ден у нас Солидно присъствие на КАТ и полиция около училищата и детските градини Граничари задържаха осем каналджии в Бургаско Полицията в Бургас набира кадри за общо 45 вакантни длъжности Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт И шефът на "Гранична полиция" призна за корумпирани униформени на границата Нова акция на КАТ, на всеки час патрулка тръгва към морето Нова акция срещу пияни и дрогирани шофьори Над 9100 проверки са извършени от началото на акцията по пътищата
Тагове
полиция дрон
Коментари

Още от последните новини