Онлайн проучване помага на транспортния сектор, вижте как

Онлайн проучване помага на транспортния сектор, вижте как - E-Burgas.com

Започна мащабно международно онлайн проучване за влиянието на пандемията COVID-19 върху ежедневната мобилност на хората. Инициативата е на Научния отдел по Транспортно планиране и транспортна техника на Техническия университет във Виена /TU Wien - FVV/ и се реализира в партньорство с ОП "Софпроект" в България.

Целта е да се събере възможно най-пълна информация за промяната на всекидневните транспортни навици на хората по света в ситуацията на извънредни мерки и ограничения. Създадената база данни ще послужи на научните общности да анализират и предложат стратегии за бъдещото развитие на транспортния сектор. Резултатът ще е адаптиране и модернизиране на транспортните услуги в градовете, така че да бъдат предотвратени негативните ефекти при възникването на подобни извънредни обстоятелства.

За да се включите в проучването е необходимо да попълните анкетата "Ковид - 19 и мобилност" която е преведена на български език и отнема максимум 10 минути. Присъединете се към глобалната инициатива, като ни помогнете да съберем повече данни за придвижването в България по време на пандемията.

Коментари

Още от последните новини