Окръжен съд – Бургас получи грамота от президента на Република България

Окръжен съд – Бургас получи грамота от президента на Република България - E-Burgas.com

 Президентът на Република България, Румен Радев, удостои с грамота административния ръководител и съдиите от Окръжен съд – Бургас за проявена съпричастност и принос в реализирането на каузата „Българската Коледа“, насочена към здравето на българските деца. Държавният глава изразява своята благодарност за подкрепата на бургаските магистрати в осъществяване на благотворителната инициатива в специално писмо до председателя на съдебната институция.

 Окръжен съд – Бургас предоставя средства в шестнадесетото издание на благородната кампания „Българската Коледа“. Идеята е на административният ръководител, съдия Росица Темелкова, която сподели  „Няма по-прекрасно начинание от това, да подадеш ръка в нужда. Нека всички станем по-добри и човечни. Благодаря на всички, които подкрепиха идеята и дадоха своето зрънце надежда!“

С помощта на дарители кампанията през 2018/2019 г. успява да постигне поставената цел – подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания. Със събраните 2 400 000 лв. са подпомогнати повече от 500 деца за осъществяване на диагностика, лечение и рехабилитация и е закупена високоспециализирана медицинска апаратура за 19 лечебни заведения в страната.

Коментари

Още от последните новини