Огнище на ковид в дом за стари хора в Ямбол

Огнище на ковид в дом за стари хора в Ямбол - E-Burgas.com

От направените 170 бързи антигенни тестове на потребителите и на целия персонал в Дома за стари хора в Ямбол са установени 60 положителни проби, взети от възрастните хора, и седем от персонала, съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева, цитирана от cross.bg. На всички с положителни резултати ще бъдат направени и PCR-тестове.

Инспектори от РЗИ са извършили проверка в дома и са връчили предписания за предприемане на допълнителни противоепидемични мерки. Определени са местата за изолация на заразените, ако някои от PCR-тестовете се окажат положителни.

Днес ще бъдат извършени PCR-тестове и на 24 потребители и 20 души персонал в Дома за стари хора в село Болярско, община Тунджа. Двама от домуващите там са заразени с коронавирус и са изолирани.

Свързани статии
Големите европейски държави отново затягат мерките срещу ковид МИнистерство отпуска 129 млн.лв. за борба с пандемични кризи Ген. Мутафчийски: Побеждаваме пандемията, до април можем да ваксинираме 100 хил.души Три пъти повече излекувани от ковид през последната седмица Наблюдава се трайна тенденция за намаляване на забарзените Ново огнище на коронавирус пламна в социално заведение Ваксината срещу ковид може да дойде на 25 декември Ваксинацията срещу COVID-19 в ЕС започва на 27 Националният щаб: Бургас е с най-висока заболяемост, локдаун до 31 януари Директорът на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийски: Натискът на болни от ковид не намалява
Тагове
дом за стари хора огнище ковид
Коментари

Още от последните новини