Огнище на ковид в дом за стари хора в Ямбол

Огнище на ковид в дом за стари хора в Ямбол - E-Burgas.com

От направените 170 бързи антигенни тестове на потребителите и на целия персонал в Дома за стари хора в Ямбол са установени 60 положителни проби, взети от възрастните хора, и седем от персонала, съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева, цитирана от cross.bg. На всички с положителни резултати ще бъдат направени и PCR-тестове.

Инспектори от РЗИ са извършили проверка в дома и са връчили предписания за предприемане на допълнителни противоепидемични мерки. Определени са местата за изолация на заразените, ако някои от PCR-тестовете се окажат положителни.

Днес ще бъдат извършени PCR-тестове и на 24 потребители и 20 души персонал в Дома за стари хора в село Болярско, община Тунджа. Двама от домуващите там са заразени с коронавирус и са изолирани.

Свързани статии
38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Нови 121 човека са новозаразени с ковид Новият омикрон вече е у нас 80 души са новозаразените с ковид у нас COVID-19: Излекуваните са повече от новозаразените Пет са новозаразените с ковид в Бургаско, нито една жертва в страната
Тагове
дом за стари хора огнище ковид
Коментари

Още от последните новини