Огнище на коронавирус в цех с 900 служители в Плевен

Огнище на коронавирус в цех с 900 служители в Плевен - E-Burgas.com

Огнище на коронавирус е регистрирано в шивашка фирма с 900 служители в Плевен. Всички те са в принудителен отпуск.

След  две положителни проби на служители в предприятието,  здравните власти са препоръчали затваряне на само един цех, но превантивно собствениците са решили да карантинират цялото предприятие, информира Нова Тв.

В ефира на „Здравей, България“ кметът на град Георг Спартански обясни, че към този момент са регистрирани пет положителни проби за COVID-19 на служители от цеха. Вчера са изследвани още 33-ма души. „Вероятно предстоят тежки и важни решения за града“, коментира Спартански.

„Има данни за една работничка, която е развила заболяване на белите дробове, вероятно пневмония. Това се е случило в началото на април. От 8 април  не е на работа. При тестване дала положителен тест за коронавирус. След това са направени още 20 или 30 теста, от които има още 4 положителни. От вчера има взети още 33 проби. Фабриката е затворена, въпреки че огнището е открито в цех със 100 работнички. Затварянето е превантивно до 4 май“, обясни още кметът на Плевен.

Свързани статии
Ново огнище на коронавирус пламна в социално заведение Огнище на ковид в дом за стари хора в Ямбол Лекарите на първа линия срещу коронавируса получили 20 млн. лева Великобритания отчете най-големия брой починали от коронавирус в Европа Според европейските служби: В България най-лошото тепърва предстои Блокират квартал в Ямбол заради случаи на коронавирус 57 заразени и четирима починали за денонощието Тестват за коронавирус всички в старческите домове и приютите в областта 51 са новите заразени с коронавирус у нас, 4 души са починали Близо 500 роми са под карантина в сливенския квартал "Надежда"
Тагове
covid-19 огнище зараза Плевен
Коментари

Още от последните новини