Според европейските служби: В България най-лошото тепърва предстои

Според европейските служби: В България най-лошото тепърва предстои - E-Burgas.com

В България епидемията от коронавирус набира инерция, съобщиха от Европейския център за контрол на заболяванията. Според техните изчисления, в България и в още четири европейски страни най-лошото тепърва предстои. Вижте коментара на Deutsche Welle:

Епидемията от коронавирус набира инерция в България. Това съобщи Андреа Амон, ръководителка на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. В рамките на ЕС тази служба отговаря за борбата срещу коронавируса.

Според агенция Ройтерс Андреа Амон твърди, че най-лошото тепърва предстои във Великобритания и в още четири държави, където апогеят на пандемията още не е достигнат. По този начин Амон опровергава британския премиер Борис Джонсън, който миналата седмица заяви, че неговата страна вече е превалила билото на пандемията.В България епидемията набира инерция

Амон казва още, че във Великобритания, Полша, Румъния и Швеция вече от две седмици броят на новозаразените устойчиво нараства, а в България дори набира скорост. От всички останали европейски държави се съобщава за намаляващ брой на новозаразените, информира Ройтерс. "Изглежда, че в събота беше преминато билото на първата вълна в Европа", казва Андреа Амон, цитирана от Ройтерс.

Източник: "Дарик"

Свързани статии
Откриха нов по-заразен вариант на коронавируса в Япония Епидемиолог: Да сме готови за трета вълна на коронавируса! 1002 новозаразени, 2023 са излекувани за денонощието 332 са новите случаи на COVID-19 за последното денонощие Новите случаи на К-19 469, излекувани са 876 257 новозаразени с Covid-19, ръст на излекуваните 1799 са новите случаи с коронавирус у нас, в Бургас са 145 1277 новозаразени, 2908 излекувани, 156 смъртни случая За последното денонощие: 166 новозаразени с COVID, починали са 58 души Прогнозират нов пик около Йордановден, моловете ще се "пръскат по шефовете" в края на декември
Тагове
covid-19 заразени излекувани
Коментари

Още от последните новини