Според европейските служби: В България най-лошото тепърва предстои

Според европейските служби: В България най-лошото тепърва предстои - E-Burgas.com

В България епидемията от коронавирус набира инерция, съобщиха от Европейския център за контрол на заболяванията. Според техните изчисления, в България и в още четири европейски страни най-лошото тепърва предстои. Вижте коментара на Deutsche Welle:

Епидемията от коронавирус набира инерция в България. Това съобщи Андреа Амон, ръководителка на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. В рамките на ЕС тази служба отговаря за борбата срещу коронавируса.

Според агенция Ройтерс Андреа Амон твърди, че най-лошото тепърва предстои във Великобритания и в още четири държави, където апогеят на пандемията още не е достигнат. По този начин Амон опровергава британския премиер Борис Джонсън, който миналата седмица заяви, че неговата страна вече е превалила билото на пандемията.В България епидемията набира инерция

Амон казва още, че във Великобритания, Полша, Румъния и Швеция вече от две седмици броят на новозаразените устойчиво нараства, а в България дори набира скорост. От всички останали европейски държави се съобщава за намаляващ брой на новозаразените, информира Ройтерс. "Изглежда, че в събота беше преминато билото на първата вълна в Европа", казва Андреа Амон, цитирана от Ройтерс.

Източник: "Дарик"

Свързани статии
Лекарите на първа линия срещу коронавируса получили 20 млн. леваВеликобритания отчете най-големия брой починали от коронавирус в ЕвропаБлокират квартал в Ямбол заради случаи на коронавирус57 заразени и четирима починали за денонощиетоТестват за коронавирус всички в старческите домове и приютите в областта 51 са новите заразени с коронавирус у нас, 4 души са починали Близо 500 роми са под карантина в сливенския квартал "Надежда" В Гърция: Обмислят въвеждане на здравен паспорт за туриститеКитайски учени предупредиха за по-агресивни щамове на коронавирусаОгнище на коронавирус в цех с 900 служители в Плевен
Тагове
covid-19 заразени излекувани
Коментари

Още от последните новини