51 са новите заразени с коронавирус у нас, 4 души са починали

51 са новите заразени с коронавирус у нас, 4 души са починали  - E-Burgas.com

51 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас от 1156 извършени PCR изследвания за денонощието. Това стана ясно на редовния брифинг на Националния оперативен щаб тази сутрин.

7 от новите случаи са в София – в „Пирогов“, болница „Св. Иван Рилски“, Александровска болница и Инфекциозната болница има по един нов пациент, а амбулаторните са трима. В Плевен има 13 нови случая, в Пловдив – 12, във Видин – 7, в Кюстендил - 4, във Враца – 2, в Перник – 2, в Габрово, Русе, Смолян и Стара Загора – по 1. С това общият брой на заразените в България става 1488, от тях активните случаи са 1157, уточни ръководителят на щаба генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

С 9 нови случая заразеният медицински персонал вече става 164 души. Новозаразените са от Плевен и Видин.  

4 души са починали за последното денонощие - в Ямбол двама, във Видин един и в Плевен един. Излекуваните хора са с 23 повече. Общият брой на тези пациенти е 266, като те представляват 18% от всички случаи. 

Проф. Мутафчийски съобщи още, че през вчерашния ден е извършено набиране на кръвна плазма от излекуван пациент и с нея е приложено лечение на болен. Тази сутрин той е бил афибрилен и в добро състояние.

Здравният министър Кирил Ананиев коментира случая със зараза в дома за възрастни хора в Гара Орешец. 16 души е персоналът на социалния дом, от които трима са с позивитни проби и те са в домашна изолация. 25 души са живеещите в дома, 4 от тях са настанени във Видинската болница и за съжаление двама от тях са починали, уточни министър Кирил Ананиев.

Относно село Брестовица, където има огнище на коронавирус, доц. Ангел Кунчев съобщи, че има 9 нови положителни проби, с което общият брой на заразените е 22 души, предаде "Дарик".
Няма карантина в цялото село, има само заграждения на квартала, където са огнищата. Между хората няма напрежение. По план е заложено след 10 дни да се направи ново тестуване, уточни доц. Кунчев.

Доц. Кунчев коментира и случая с проследяването на пътниците от полета от Амстердам с 95 души, сред които имаше трима заразени с коронавирус.

"В момента на пристигането те нито са имали температура, нито са потърсили от някого медицинска помощ", категоричен беше доц. Кунчев. В рамките на по-малко от 24 часа с помощта на ДАНС и МВР ние намерихме адресите на всички, оповестили сме ги, допълни той.

Свързани статии
Столично училище се превърна в огнище на ковид 393 новозаразени с COVID-19 за денонощието, починаха 36 души 652 нови случая на ковид, 31 души са починали 1 759 са новите случаи на коронавирус Ковид взе нови 14 жертви за ден в областта Отново ръст на заразените с ковид 240 новозаразени в областта за ден, петима са починали Спешната помощ в България на предела на възможностите си Кардиологията на УМБАЛ Бургас става ковид-отделение, пациентите се пренасочват към други болници В Бургаско: 9 загубиха битката с ковид за последното денонощие, ръст на болни в няколко общини
Тагове
covid-19 заразени
Коментари

Още от последните новини