Одобряват първа реколта културни проекти за съфинансиране от Общината

Одобряват първа реколта културни проекти за съфинансиране от Общината - E-Burgas.com

Постоянният състав на комисията за управление на финансовите средства за съфинансиране на културни проекти в Бургас вчера проведе заседание. Предстои одобряването на проекти по първата от общо две сесии през годината. Допуснатите за оценка в този етап предложения са 22. Те са разнообразни - изложби, кино, танц... и ще бъдат оценени и класирани на следващо заседание, което ще се проведе на 22 май.

По предложение на представители от независимия културен сектор в Бургас, за външен експерт комисията единодушно избра Весела Кондакова от Министерството на културата, която е и изпълнителен директор на Българска музикална асоциация. За външен консултант на местно ниво беше избрана Мария Съботинова - фотограф на свободна практика.

Програмата за съфинансиране на културни проекти беше създадена като допълнение към основната годишна културна програма на Община Бургас и като възможност за подпомагане на независимите творци и неправителствения сектор. Ползите от нея са безспорни, а бюджетът й се удвои през последните 4 години. Община Бургас и гилдията на независимите творци ще излъчат работна група, която да продължи работата по усъвършенстването на програмата.

 

Коментари

Още от последните новини