Очакват ни валежи, температурите падат от утре

Очакват ни валежи, температурите падат от утре - E-Burgas.com

Студен атмосферен фронт ще преминава над Балканите в следващите 24 часа. Сутринта и около обяд във вторник ще е топло, с температури между 18 и 23 градуса. Най-високи ще са градусите в централните райони на Северна България предаде " Нова" .

Следобед ще задуха по-силен, студен, северозападен вятър. Поривите му в часовете до полунощ ще са около и над 50 км/ч в Дунавската равнина. От запад на изток ще завали дъжд. А с падането на температурите по-късно през нощта и утре сутринта в планините и по високите места в Западна България, в Предбалкана и в части от Североизточна България валежите ще са от мокър сняг. Ще се образува снежна покривка до около 10 см в Стара планина и в масивите на Югозападна България.

Най-много валежи ще паднат в южните части на Родопите, Странджа и Сакар.

На Велика сряда още до обяд валежите от запад на изток ще намаляват и ще спират. От обяд нататък ще отслабне и вятърът. Температурите обаче ще останат сравнително ниски – между 10 и 15 градуса. 

От Велики четвъртък до Великден ни очаква топло време с температури в следобедите в петък и събота около и над 25 градуса. В неделя следобед са възможни слаби превалявания на изолирани места в страната.

Коментари

Още от последните новини