Обявиха жълт код за силен вятър

Обявиха жълт код за силен вятър - E-Burgas.com

Жълт код за силен вятър е в сила за Бургас и още 7 области: Сливен, Шумен, Варна, Добрич, Кърджали, Хасково, Ямбол. В изброените региони се очаква средната скорост на север-североизточният вятър да се усили до 14-17 м/сек, с пориви до 20-22 м/сек, прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от ИА “Фокус”.

През деня облачността ще остане предимно значителна. Повече слънчеви часове ще има над северозападните и югозападните райони, където и дневните температури ще са по-високи. На много места отново ще има валежи, временно ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Максималните температури ще са предимно между 20 и 25 градуса.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна и отново ще има превалявания, временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода е 19-22 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е облачно и с валежи от дъжд, над 2300-2400 метра - от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части – бурен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1 200 метра – около 13 градуса, на 2 000 метра – около 6 градуса.

Коментари

Още от последните новини