Обявиха годишните награди на Балканската атлетическа гала – Стара Загора 2017 /снимки/

Обявиха годишните награди на Балканската атлетическа гала – Стара Загора 2017 /снимки/ - E-Burgas.com

Церемонията по награждаването на отличени атлети се проведе в зала „Тервел“ на Парк-Хотел „Стара Загора“. Домакин е Спортният клуб по лека атлетика „Берое“. Балканската атлетическа гала е ежегодна тържествена церемония, на която се награждават най-добрите атлети и изгряващи звезди от региона за годината и се прави ретроспекция на важните събития на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ). Победителите се излъчват измежду медалисти от световни, европейски и балкански първенства. Обявени бяха следните носители на отличията:

Изгряващи звезди:

1. Лиляна Георгиева, България – 17 г., сребърен медал на 1500 м от Европейския шампионат за младежи, шампион на 800 м на Балканския шампионат за юноши и девойки под 20 г. и шампион на 1500 м на Балканския шампионат за юноши и девойки в зала. Само през 2017 година Лиляна Георгиева постига 10 национални рекорда и не случайно я наричат детето-чудо на българската атлетика.

2. Дорин Андрей Русу, Румъния – 18 г., сребърен медалист на 10 000 м и бронзов медалист на 5000 м от Европейското първенство за юноши и девойки под 20 г. Два пъти балкански шампион при младежите от Истанбул и Питещи.

Балкански атлети на годината:

1. Бианка Ръзор, Румъния, – 2 бронзови медала на 400 и 4х400 м от Универсиадата. Два пъти балкански шампион на открито в Нови пазар и в зала в Белград. Златен медалист с румънската щафета на Европейското отборно първенство – 1-ва лига.

2. Месуд Пезер – Босна и Херцеговина – носител на Европейската купа по хвърляне, балкански шампион от Нови пазар и сребърен медалист от Балканското първенство в зала в Белград.
Домакинството на Балканската атлетическа гала е голяма чест за страната ни и е доказателсто за значимата й роля в атлетическото семейство на Балканите.

Призьорите бяха изненадани от домакините от парк-хотел „Стара Загора“, където се проведе събитието, с торта със снимки на техните лица.

Галерия
Коментари

Още от последните новини