Общинският съвет в Бургас гласува днес нова стратегия за платеното паркиране в Бургас

Общинският съвет в Бургас гласува днес нова стратегия за платеното паркиране в Бургас - E-Burgas.com

Предложение зелената зона за платено паркиране в Бургас да стане целогодишна, със зимно и лятно работно време, е част от дневния ред на местния парламент днес. Общински съветници предлагат и въвеждането на по-строги правила за електрическите тротинетки. Сред другите докладни записки е и предложението за преобразуване на училището в кв. „Рудник“ от обединено в средно. Сесията ще започне в 9.00 ч.

Община Бургас предлага нова стратегия за платеното паркиране в града, чрез отпадането на така наречената "хибридна зона". Идеята за целогодишна зелена зона е продиктувана изцяло от живеещите в к-с „Лазур“, обясни директорът на  ОП „Транспорт“ Пламен Димитров. По думите му, лятното работно време се запазва, както е до момента, а зимното ще започва след края на септември и ще функционира като това на синята зона – от понеделник до петък от 9.00 ч. до 19.00ч. "Друго предложение, което правим е обединяване на определени подзони на синята и зелената зона. При това обединение сме разделили от 28 подзони в синята зона, сега ги правим 9 и от 6 в зелената зона ги правим 4, като основно ги разделяме по основните булеварди и големи улици на град Бургас", каза Пламен Димитров. 

По-строги правила за електрическите тротинетки в Бургас предлагат група общински съветници. Акцентът е върху намаляването на скоростта и санкциите за неправилно паркирани и захвърлени на пътя тротинетки. "Доста хора се оплакват и решихме да предприемем тези промени в наредбата. Още повече, че на 11 януари тази година Върховният административен съд окончателно отмени старите текстове, приети в предния мандат на общинския съвет. Ясно ни е, че УКОРС не разполагат с достатъчен човешки ресурс да успеят да осъществят постоянен, едва ли не денонощен контрол. Надяваме се с целия този медиен шум и с тези промени да събудим малко гражданско съзнание и хората да се усетят, че и от тях си зависи", обясни Йордан Вълев, един от вносителите на докладната записка.


Общинските съветници ще гласуват и предложението на местната администрация за кандидатстване за рекултивиране на клетка 1 на Регионалното депо в Братово. В дневния ред са включени и продажби чрез публичен търг на няколко общински имота - 7 в местността „Шилото“ и 10 в кв. „Банево“ и вилната зона „Минерални бани“.  

Коментари

Още от последните новини