Община Бургас тегли 11 млн. лева заем за финансиране на нови проекти

Община Бургас тегли 11 млн. лева заем за финансиране на нови проекти - E-Burgas.com

Община Бургас се подготвя да тегли заем под формата на дългосрочен общински дълг в размер на 11 млн. лева, с които ще бъдат финансирани редица проекти. Средствата ще бъдат взети от “Фонд за органите на местното самоуправление в България-ФЛАГ” ЕАД.

С тях ще бъде финансирано модернизиране на образователната инфраструктура в шест бургаски професионални гимназии, ново енергийно ефективно улично осветление в ж.к. “Изгрев”,  изграждане на водопроводна мрежа за минерална вода в Бургаски минерални бани, реализиране на инфраструктурни обекти в Централна градска част, в ж.к. “Възраждане” и ж.к. “Меден рудник”, обновяване на градската среда в Северна промишлена зона и Южна промишлена зона, изграждане на защитена лодкостоянка в кв. Крайморие и др.

Инвестиционните намерения бяха представени по време на обществено обсъждане, свързано с намерението за поемане на дългосрочния общински дълг. На форумът бе посочено, че състоянието на общината е стабилно, кредитният рейтинг е висок, перспективи за развитие са добри това е гаранция за коректното обслужване на бъдещия заем. 

Източник: Информационна Агенция "Фокус"

Коментари

Още от последните новини