Общината си взима от държавата рибарското селище, ето какво ще строи там

Общината си взима от държавата рибарското селище, ето какво ще строи там - E-Burgas.com

Община Бургас иска да придобие рибарското селище на Ченгене скеле и да го урбанизира. За целта вече е входирана докладна записка в Общинския съвет, където се очаква мнозинството на местния парламент да приеме официалното искане за собствеността върху 49 имота от Министерски съвет.

Общинската администрация вече е изготвила проект за обект „Селищно образувание за рибарско селище и домуване на малки рибарски плавателни съдове“ на Ченгенето. Предвидено е „обособяване на урегулирани поземлени имоти за изпълнение на временни укрития за рибарите с хангари за лодки в партерните нива, зони за обществено обслужване със заведения за хранене и търговски обекти, както и терени за изграждане на съоръжения на инженерната инфраструктура, улична мрежа, алеи и озеленяване“.

В докладната на финансовия зам.-кмет Красимир Стойчев става ясно още, че с писмо от Изпулнителния директор на агенцията по горите в София, е извършена промяна на предназначението от „горска територия“ в „урбанизирана територия“. Тя ще се гледа на следващото заседание на Общинския съвет.

Коментари

Още от последните новини