Община Приморско вече със собствено пристанище

Община Приморско вече със собствено пристанище - E-Burgas.com

Пристанището в Приморско вече е в ръцете на местната власт. Последната стъпка от процедурата по безвъзмездното прехвърляне на правото на собственост върху имота стана факт - областният управител Вълчо Чолаков и кметът Димитър Германов подписаха договора на 26 април. Събитието съвпадна с рождения ден на Чолаков, пише "24 часа".

Договорът е предшестван от решение на Министерски съвет от 15 април т.г.

Така в правомощията на общината преминаха 2228 кв.м. площ заедно с хидротехническите съоръжения - вълнолом, естакада и кей за рибарски лодки.
Като собственик общината има възможност да търси начини за финансиране, работим върху проект, който предвижда превръщането на пристанището в модерен рибарски пристан и зона за туризъм, коментира кметът на Приморско Димитър Германов (на снимката).

Договорът е със силата на нотариален акт, предстои имотът да бъде регистриран в Службата по вписвания в Бургас, а в 14-дневен срок да се извърши самото предаване.
Вчера кметът Германов и заместникът му Милчо Милев получиха грамоти от социалния министър на Украйна, връчени им от посланик Микола Балтаджи. Те са оказаното съдействие в община Приморско през сезон 2015 безвъзмездно да почиват украинчета, които са загубили родители по време на военния конфликт в страната.

Очаква се украинските туристи, които ще посетят България през това лято, да са 270-300 хил., каза почетният консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов. През 2015 г. е отчетен лек спад, сега тенденцията е връщане към нивата от предишните години, допълни той.

Според него през последната година се засилва търсенето на недвижими имоти за инвестиции от типа "втори дом край морето".

Коментари

Още от последните новини