Община Бургас въвежда мерки за безопасност на натоварено кръстовище

Община Бургас въвежда мерки за безопасност на натоварено кръстовище - E-Burgas.com

Община Бургас ще въведе допълнителни марки за безопасност на движението при кръстовището в кв. "Ветрен", където се пресичат пътищата за Айтос и Минералните бани.

Пресечката на улиците "Българка" и "Ал. Стамболийски" е място, където много пешеходци се сблъскват с големия автомобилен трафик всеки ден.

Опасността от възникването на инциденти нараства чувствително по време на летния сезон, когато потокът от туристи се увеличава.

Поставянето на светофар на това място беше невъзможно заради изграждането на водоснабдителната и канализационна мрежа на кварталите "Ветрен" и "Банево". След приключването на строителните дейности се открива възможност да бъде поставена уредба за регулиране на движението.

В момента се извършва съгласуване между Агенция "Пътна инфраструктура", енергодружеството, ВиК и кабелните оператори, след което ще бъде издадено разрешение за поставяне на светофар.

Преди да се случи това, ще бъдат въведени допълнителни мерки, които имат за цел да намалят риска от инциденти. Те включват опресняване на маркировката върху асфалта, поставяне на пътни знаци за ограничение на скоростта до 30 км/ч. Допълнително ще бъдат монтирани и светодиодни жълти лампи, които отдалеч да предупреждават водачите за рисковия участък.

Коментари

Още от последните новини