Община Бургас може да купи стадион "Лазур" за 25 млн. лв.

Община Бургас може да купи стадион

От "Спортс пропърти мениджмънт" АД са готови да седнат на масата за преговори

За сумата от 25 млн. лв. община Бургас може да придобие собствеността на стадион "Лазур". Собственикът на 36 от общо 50 декара от имота "Спортс пропърти мениджмънт" АД заявяват готовност най-сетне да седнат на масата за преговори. Това стана след редица отправени запитвания на общински съветници и публични изяви относно реално съществуваща вероятност спортен комплекс "Лазур" да бъде закупен от общината.

Изпълнителният директор на дружеството Даниела Чорбаджиева е входирала писмо в Общински съвет - Бургас, с което заявява готовност преговорите за покупко-продажба да стартират. Въпросната цена от 25 млн. лв. е опомената в писмото, но се уточнява, че тя подлежи на обсъждане. 

Според Даниела Чорбаджиева акционерното дружество е безспорен собственик на имота и към настоящия момент правото на собственост върху имота не е предмет на съдебни спорове.

Припомняме, че в края на миналата година Димитър Николов заяви, че община Бургас има желание да води разговори с фирмата, която според над владее стадиона. В същото време обаче вече се правят планове за построяването на малък общински стадион за около 6000 души в началото на комплекс "Меден рудник". 

Коментари

Още от последните новини