Обществен съвет за социалните въпроси учредиха в Средец

Обществен съвет за социалните въпроси учредиха в Средец - E-Burgas.com
[caption id="attachment_12388" align="alignleft" width="300" caption="снимка: Средец нюз"][/caption] Обществен съвет, който ще упражнява контрол на системата за социално подпомагане ще бъде учреден в Средец, съобщава Средец нюз. Зелена светлина за осъществяването на проекта дадоха местните общински съветници на последното заседание на ОбС.
Общественият съвет ще упражнява контрол върху върху качеството на социалните услуги в съответствие с утвърдените критерии и стандарти, изготвя становища за откриване и закриване на специализирани институции за социални услуги на територията на общината. Негов председател  е Николина Дамбулова - зам.кмет по социалните дейности.
Членовете на съвета са: Лалка Бойчева - ст.експерт социални дейности в Община Средец; Райна Миларева - управител на Домашен социален патронаж; Радостина Праматарова - Директор на Дом за стари хора; Желязко Айрянов - Директор на Център за обществена подкрепа.
За членове на обществения съвет бяха предложени и избрани общинските съветници  д-р Красимира Георгиева и д-р Иванка Ковачева.
"Ще оказваме съдействие за провеждане на политиката в областта на социалните помощи и социалните услуги в общината, обсъжда общински програми, планове и проекти, свързани със социалните помощи и социалните услуги", заяви председателят Николина Дамбулова.
Коментари

Още от последните новини