Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора от Covid-19

Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора от Covid-19 - E-Burgas.com
Снимка Агенция Фокус

Здравният министър проф. Костадин Ангелов потвърди, че заради разпространението на коронавируса се обсъждат и допълнителни мерки за опазване на възрастните хора. Тази сутрин пред NOVA главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев посочи  обсъждани варианти - въвеждане на часове, през които възрастните хора да могат да излизат, да правят това само на определно разстояние от дома си, и най-малко вероятният вариант - пълна изолация. Министър Ангелов каза, че за момента няма да се предприемат ограничения, а ще се засили контролът за спазването на сегашните мерки:

„В момента няма да налагаме нови мерки, свързани с коридори за възрастните хора. Обсъждане всякакви мерки, включително и тези, но все още няма да ги налагаме“.

Ангелов коментира още, че въпреки рекордния брой заразени - 516 за изминалото денонощие, нуждаещите се от лечение в болница не са много. В областите, в които има недостиг на легла, се разкриват нови, каза още здравният министър.

Свързани статии
Борисов: Доказаната мярка срещу ковид е една - по-малко контакти Бизнесът иска схеми за подпомагане преди локдаун Бургас се бори срещу ковид и със средства от непроведени спортни състезания Ресторантьори налазиха Борисов заради мерките Собственици на барове и ресторанти скочиха срещу очакваното затваряне БЛС за локдауна: Това е глътка въздух за нас! Премахват следобедния „зелен коридор“ за възрастни в магазините Край на либералните мерки: Затварят всички училища, дискотеки, молове и спортни мероприятия Свещеници се включиха в битката срещу COVID-19 Заведения на война с мерките срещу ковид: Не допускат проверяващи вътре
Тагове
костадин ангелов мерки коронавирус възрастни пенсионери
Коментари

Още от последните новини