Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора от Covid-19

Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора от Covid-19 - E-Burgas.com
Снимка Агенция Фокус

Здравният министър проф. Костадин Ангелов потвърди, че заради разпространението на коронавируса се обсъждат и допълнителни мерки за опазване на възрастните хора. Тази сутрин пред NOVA главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев посочи  обсъждани варианти - въвеждане на часове, през които възрастните хора да могат да излизат, да правят това само на определно разстояние от дома си, и най-малко вероятният вариант - пълна изолация. Министър Ангелов каза, че за момента няма да се предприемат ограничения, а ще се засили контролът за спазването на сегашните мерки:

„В момента няма да налагаме нови мерки, свързани с коридори за възрастните хора. Обсъждане всякакви мерки, включително и тези, но все още няма да ги налагаме“.

Ангелов коментира още, че въпреки рекордния брой заразени - 516 за изминалото денонощие, нуждаещите се от лечение в болница не са много. В областите, в които има недостиг на легла, се разкриват нови, каза още здравният министър.

Свързани статии
Ето кога сваляме маските Стадионите, образователните и езиковите школи отварят врати Търсим всевъзможни начини за облекчено влизане на туристи Проф. Кантарджиев: Притеснява ме отварянето на стадионите и нощните заведения Бургаските пенсионери отново ще могат да кандидатсват за финансиране на културна дейност Костадин Ангелов с три опции за колективен имунитет От днес отпадат ограниченията за моловете Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания Още 19 200 дози ваксини "АстраЗенека" пристигат у нас Добавките от 50 лв. няма да се вземат под внимание за помощта от 120 лв.
Тагове
костадин ангелов мерки коронавирус възрастни пенсионери
Коментари

Още от последните новини