Обмислят нови забрани специално за абитурентските балове

Обмислят нови забрани специално за абитурентските балове  - E-Burgas.com

Предстои разговор с министъра на образованието, след който ще стане ясно дали ще се допълва заповедта за провеждане на баловете, заяви здравният министър Кирил Ананиев на брифинг по повод удължаването на извънредната епидемологична обстановка в страната до 15 юли.

Доц. Кунчев допълни, че ако разстоянието между хората е малко на различни събирания и те имат интензивен контакт, и не носят лични предпазни средства, има риск. Поради което той подкрепя призива на МОН да бъдат отложени баловете. Защото не става въпрос само за учениците, а за големи групи родственици, които се събира. Рискът не е за децата, а за семействата, каза доц. Кунчев. Той призова доколкото е възможно баловете или да бъдат отлагани или провеждани по начин, по който се спазват мерките.

За ресторантите трябва да се спазва отстояние на не по-малко от метър и половина. Посетителите трябва да са четирима на маса. По лична преценка клиентът може доброволно да си сложи маска, но персоналът задължително трябва да носи маска, шлем или друго предпазно средство.

На въпрос за детските градини Ананиев заяви, че там е създадена необходимата организация за дистанция в отделните групи и са дадени инструкции на персонала, които трябва да предприемат мерки да няма струпвания. За сега няма притеснителна информация за нещо, което се е случило в детските градини.

Коментари

Още от последните новини