Областният правител нареди проверка на плажната ивица в Комлука

Областният правител нареди проверка на плажната ивица в Комлука - E-Burgas.com

Областният управител проф. Мария Нейкова издаде заповед за извършване на проверка на плажна ивица, намираща се в кв. Победа.

Заповедта е следствие от проведено извънредно заседание на Съвета за сигурност на „Пристанищен район Бургас“, на което е предоставена информация, че върху плажната ивица има незаконно разположени рибарски лодки и постройки, а плажната ивица е обсипана с отпадъци. Констатиран е и опит, който не е изолиран случай, от неизвестни лица с лодка да се качат на борда на кораб, намиращ се на рейд в Бургаския залив.

Със заповедта си проф. Нейкова назначи междуведомствена комисия, в която са включени служители и експерти от регионалните структури на: ОДМВР, Зонално жандармерийско управление, Морска администрация, Пристанищна инфраструктура, РИОСВ, РЗИ, ИАРА и Община Бургас.

В 3-дневен срок комисията ще извърши проверка на имота, представляващ крайбрежна плажна ивица, защитена територия и е изключителна държавна собственост. Проверката ще бъде фокусирана върху спазване на режимите за опазване и управление на защитени територии и защитени зони в границите на морските плажове. Комисията още трябва да установи спазването на изискванията и ограниченията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, недопускане извършването на строителни дейности, заустване на непречистени отпадни води и други забранени дейности, включително наличието на разположени върху пясъчната ивица лодки и други плавателни съдове.

„Няма да толерирам своеволия и погазване на законите и нормативната уредба, касаещи имоти – държавна собственост.  Проверките няма да са изолирани случаи, напротив, контролът ще се извършва постоянно.“ – увери областният управител проф. Нейкова.

При установяване на нередности, съгласно заповедта и функционалната компетентност на ведомствата, ще се предприемат незабавни действия за отстраняването им. При необходимост ще се предложат и законодателни инициативи, уреждащи тези отношения с цел  преустановяване на незаконните практики.

Свързани статии
Обсъдиха на високо ниво демографската криза и изсичането на горите в Странджа Кмет и областен управител изпратиха айтоската надежда Селин Али на олимпиадата в Токио Мария Нейкова: Наредбата за обезвреждане на странични животински продукти е неработеща Областният управител Мария Нейкова посвети рождения си ден на благотворителна кауза (Снимки) Нов скандал зрее в Бургас: ГЕРБ скочиха на Мария Нейкова заради доноси Рибари ще обсъждат иноавциите в бранша на Национална среща в Равда Посланикът на Германия на първо посещение в Бургас с областния управител Областният управител увери поморийци, че няма да толерира нарушения на закона (Снимки) Мария Нейкова и институциите обсъдиха мерките при бедствия в Бургаско Областният управител Мария Нейкова ще изслуша проблемите на поморийци
Тагове
мария нейкова областна управа
Коментари

Още от последните новини