Обирджията Бойко Борецов поиска домашен затвор, вдигал кръвно в ареста

Обирджията Бойко Борецов поиска домашен затвор, вдигал кръвно в ареста - E-Burgas.com

20-годишният Бойко Борецов, който заедно с братовчед си Христо опита да обере инкасо автомобил в Средец, поиска по-лека мярка за неотклонение. Пред съдия Даниел Марков Борецов заяви, че многократно вдигал кръвно, а веднъж дори припаднал в следствения арест. Освен влошеното му здравословно състояние адвокатът на Борецов мотивира искането за промяна на мярката и с това, че с подзащитният му вече трети месец не се извършвали никакви следствени действия.

В пледоарията си адв. Димитров заяви още, че събраните до момента материали не доказват Борецов да е осъществил престъпния състав на повдигнатите му обвинения.

Твърденията от страна на юриста силно раздразниха представителят на окръжна прокуратура в лицето на прокурор Георги Чинев, който от своя страна настоя мярката за неотклонение да бъде потвърдена. Относно здравословното състояние на обвинияемия Чинев заяви, че медицинският проблем е имал инцидентен характер.

Прокурор Чинев изрази опасения, че ако мярката за неотклонение бъде заменена с по-лека Борецов би могъл да се укрие, имайки предвид строгото наказание, което предвижда закона за повдигнатото обвинение.

След по-малко от час размисъл да остави или не Борецов в ареста съдия Марков все пак реши да се съобрази с мотивите на прокуратурата и определи Борецов да остане в ареста.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Галерия
Коментари

Още от последните новини