Обгазен ли е Бургас? Двойно повече граждани се оплакват от лоши миризми

Обгазен ли е Бургас? Двойно повече граждани се оплакват от лоши миризми - E-Burgas.com

179 сигнала за замърсяване на въздуха са подадени през 2016 година

Двойно повече бургазлии са се оплакали от замърсяване на въздуха с нефтопродукти през последните две години. Това става ясно от доклада на обществения посредник Таню Атанасов, входиран в Общински съвет - Бургас. В него се отчитат всички сигнали, подадени от гражданите през 2016 година на телефон 112 и дежурния телефон на община Бургас.

Според данните сигналите нарастват от 89 броя през 2014 година на 101 за 2015 година до 179 броя за 2016 г. Носещата се миризма в различни части от денонощието тревожи бургазлии. Усещанията на хората и тяхната реакция сериозно се разминава с показанията на монтираните измервателни уреди и публикуваните данни от тях. Няма видима тенденция за чувствително намаляване на замърсяването на въздуха с фини прахови частици .

Мерките    които предриема    общинската администрация са недостатъчни и неефективни, счита Таню Атанасов. Според него бургаските граждани проявяват необяснимо голяма търпимост към този остър проблем който се отразява негативно на здравето на всички , особено на подрастващите.

 

Коментари

Още от последните новини