Няма загинали българи в самолетната катастрофа в Иран

Няма загинали българи в самолетната катастрофа в Иран  - E-Burgas.com
Ройтерс

Няма пострадали българи нито при иранските удари в Ирак, нито в самолетната катастрофа в Иран. Това съобщи министерството на външните работи тази сутрин.

Към 7:30 ч. българско време няма данни за пострадали български граждани при катастрофата на украински пътнически самолет в Техеран, Иран, казват от институцията.

Пътническият "Боинг 737" на украинските авиолинии със 180 души на борда катастрофира след излитането си от летище "Имам Хомейни" в Техеран. Посолството в Техеран следи ситуацията и е готово да оказва съдействие при необходимост.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до министъра на външните работи на Украйна Вадим Пристайко във връзка с катастрофата. "Поднасям своите най-искрени съболезнования във връзка със самолетната катастрофа , причинила многобройни човешки жертви. Съпричастни сме със скръбта на близките и роднините на загиналите в този тежък, трагичен инцидент", посочва министър Захариева, цитирана от "Дневник".

Всички членове на състава на посолството на България в Багдад, както и на търговското представителство в Ербил са добре. Двамата български военни към тренировъчната мисия на НАТО от вчера са евакуирани извън Ирак, уточняват още от МВнР.

Коментари

Още от последните новини