Новото вице: Хотелите по морето спазват мерките

Новото вице: Хотелите по морето спазват мерките - E-Burgas.com

Повече от удовлетворена съм от санитарните мерки, които са въведени в хотелите по българското Черноморие, каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова след поредното посещение на обекти по морето.

Тя е на работна обиколка по Южното Черноморие, където провежда срещи с представителите на туристическия бизнес. Обектите, които посетих, разполагат с необходимите санитарни материали - дезинфектанти, маски, ръкавици за ресторантите, където се предлага олинклузив обслужване, констатира вицепремиерът.

Още при посрещането на входа служители на хотелите измерват температурата на туристите. Вицепремиерът каза, че е важно да се гарантират здравето и сигурността на всички посетители и че към момента няма нито един случай на болен от COVID-19 по Българското Черноморие.

Министър Николова огледа и ресторантите, като лично се убеди, че на всички гости преди да влязат им се предлагат предпазни средства. Храната е зад паравани и туристите нямат пряк достъп до нея.

Свързани статии
КЗП: Хотелиери и ресторантьори хитруваха по-малко това лято Равносметка: 80% по-малко чужденци и 8% повече българи по морето през юли Работещите хотели в Слънчев бряг изпращат кошмарно лято със загуби до 85% Хотели и ресторанти свалят цените през септември Марияна Николова: Изготвяме 20 рекламни клипа за малко познати у нас места От днес приемаме туристи от Чехия без тест и карантина Марияна Николова от Равда: Да запазим българските туристи да почиват тук! Експерти предупреждават: Масовият туризъм на Седемте рилски езера съсипва природата Марияна Николова: В някой южни курорти вече имаме успех Вицепремиерът Марияна Николова: Расте делът на поклонническия туризъм
Тагове
сезон марияна николова туризъм
Коментари

Още от последните новини