Новото ръководство на ББР заработи официално

Новото ръководство на ББР заработи официално - E-Burgas.com

Новият Надзорен съвет на Българската банка за развитие е вписан в Търговския регистър. От днес тази банка ще работи само за малките и средни предприятия със заеми под 5 милиона лева. Това съобщи министърът на икономиката Кирил Петков.

Петков анонсира и нова подкрепа за малките предприятия с оборот над 500 хил. лева. Още над 106 млн. лева ще бъдат предоставени на такива предприятия, посочи министърът и добави, че така общата сума става 184 млн. лева Одобрени са 3694 предприятия.

Вече има и първи "открития" от новия Надзор на ББР, каза още Петков. Той информира за огромни суми, получавани от старото ръководство на банката под формата на заплати и бонуси.

Имало е месеци, в които част от компенсациите и заплатите на управители в ББР са стигали до 60 хиляди лева, заяви Кирил Петков.

Свързани статии
Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв. Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Кирил Петков: С темата за РСМ опитват да отклонят вниманието от 2.5 млрд лв. за незаконни строежи Лена Бориславова с първи коментар за компромата с Кирил Петков Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход Петков и Зеленски обсъдили безопасността в Черно море Кирил Петков: Корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие Сериозен ръст на жилищните кредити у нас Решават казуса със забавените плащания на пътните фирми в най-кратък срок Кирил Петков: Никой не е изгонен случайно, не може да позволим да имаме шпиони от друга държава
Тагове
ББР Кирил Петков банка кредити фирми
Коментари

Още от последните новини