Новото ръководство на ББР заработи официално

Новото ръководство на ББР заработи официално - E-Burgas.com

Новият Надзорен съвет на Българската банка за развитие е вписан в Търговския регистър. От днес тази банка ще работи само за малките и средни предприятия със заеми под 5 милиона лева. Това съобщи министърът на икономиката Кирил Петков.

Петков анонсира и нова подкрепа за малките предприятия с оборот над 500 хил. лева. Още над 106 млн. лева ще бъдат предоставени на такива предприятия, посочи министърът и добави, че така общата сума става 184 млн. лева Одобрени са 3694 предприятия.

Вече има и първи "открития" от новия Надзор на ББР, каза още Петков. Той информира за огромни суми, получавани от старото ръководство на банката под формата на заплати и бонуси.

Имало е месеци, в които част от компенсациите и заплатите на управители в ББР са стигали до 60 хиляди лева, заяви Кирил Петков.

Свързани статии
Премиерът се срещна с протестиртащите от "Възраждане" заради сертификата Премиерът Кирил Петков е под карантина Министерски съвет отзовава скандалния Пламен Георгиев от Валенсия Рекордни нива на изтеглени кредити у нас Кирил Петков: Ще овладеем кризата с тока с над 1,3 млрд. лева Кирил Петков пред "Шпигел": Ще изчистим петното на корупцията, полепнало по името на България Проф. Герджиков: Бих подкрепил Петков за премиер, аз го запознах с Радев Кирил Петков стартира преговорите с другите лидери, ще ги излъчва пряко в нета Кирил Петков "краде" гласове от всички партии, най-много от "Има такъв народ" и "Демократична България" Кирил Петков: България е тръгнала по пътя на промяната и няма връщане назад!
Тагове
ББР Кирил Петков банка кредити фирми
Коментари

Още от последните новини