Новото ръководство на ББР заработи официално

Новото ръководство на ББР заработи официално - E-Burgas.com

Новият Надзорен съвет на Българската банка за развитие е вписан в Търговския регистър. От днес тази банка ще работи само за малките и средни предприятия със заеми под 5 милиона лева. Това съобщи министърът на икономиката Кирил Петков.

Петков анонсира и нова подкрепа за малките предприятия с оборот над 500 хил. лева. Още над 106 млн. лева ще бъдат предоставени на такива предприятия, посочи министърът и добави, че така общата сума става 184 млн. лева Одобрени са 3694 предприятия.

Вече има и първи "открития" от новия Надзор на ББР, каза още Петков. Той информира за огромни суми, получавани от старото ръководство на банката под формата на заплати и бонуси.

Имало е месеци, в които част от компенсациите и заплатите на управители в ББР са стигали до 60 хиляди лева, заяви Кирил Петков.

Свързани статии
Мъж опита да ограби банка в Сливен Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв. Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Кирил Петков: С темата за РСМ опитват да отклонят вниманието от 2.5 млрд лв. за незаконни строежи Лена Бориславова с първи коментар за компромата с Кирил Петков Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход Петков и Зеленски обсъдили безопасността в Черно море Кирил Петков: Корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие Сериозен ръст на жилищните кредити у нас
Тагове
ББР Кирил Петков банка кредити фирми
Коментари

Още от последните новини