Новият военен министър: Черно море е подсигурено, както и България

Новият военен министър: Черно море е подсигурено, както и България - E-Burgas.com
Снимка: БНТ

България е член на НАТО и думата НАТО не е мръсна дума. Ситуацията е динамична. НАТО вече активира плановете за отговор, Черно море е подсигурено, както и България. Това заяви в кулоарите на парламента след като беше избран за нов министър на отбраната Драгомир Заков, цитиран от БНТ

"В момента в Украйна се води война. Това е агресия. България е член на НАТО, ако се наложи сили на НАТО да дойдат в България това става по определена процедура. Това е процес на вземане на решение, в който България участва", допълни Драгомир Заков.

Относно освобождаването на Стефан Янев той коментира:

"На никой български министър не може да му бъде налагано решение, решенията се взимат от Министерския съвет, а когато е необходимо от Народното събрание".

Заков поясни, че работи с 60% военнослужещи.

"Оценката за Украйна е дадена от международната общност. Това, което НАТО направи през последните месеци, беше безпрецедентно усилие да остави Русия на масата на преговорите. Войната започна в момент, в който вратата за диалог беше широко отворена", каза още новият военен министър.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии
Тагове
Украйна
Коментари

Още от последните новини