Новият социален фонд в Бургас ще подпомогне нуждаещи се с 300 хил.лв.

Новият социален фонд в Бургас ще подпомогне нуждаещи се с 300 хил.лв.  - E-Burgas.com

От днес общината започва да носи храна и на полицаите по местните КПП-та

От днес започнаха заседанията на комисията за новият социален фонд, който беше приет от Общински съвет вчера.

Обсъждат се критерии за отпускането или на средства, или на ваучери за хранителни продукти на нуждаещи се. Идеята е процедурата по кандидатстване да бъде максимално опростена, така че да не се чакат дълго спешно необходимите помощи. Гласуваната сума за фонда е общо 300 000 лв.

Кметът нахока тромави съветници и ускори раздаването на пари на най-уязвимите бургазлии

От днес общината започва да доставя храна и на всички полицейски служители, които дежурят на 14- те КПП- та на територията на общината.   

Община ще събира и пакетирани продукти, дарения от хранителни магазини или производители.

Междувременно кризисният щаб продължава ежедневно поръчва на бургаски фирми количества защитни облекла, шлемове и медицински средства.

Свързани статии
Къде е златото ли? В Galleria Бургас! Откриват Флората на Лазаровден Орхидееното общество отваря Болница за орхидея на Флора Бургас Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи
Тагове
коронавирус Бургас фонд
Коментари

Още от последните новини