Новите винетки вече се продават в 3 хил. пункта

Новите винетки вече се продават в 3 хил. пункта - E-Burgas.com

Винетки се продават в над 3 хил. разпространителски пункта в цялата страна. От тях 372 са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на "Български пощи", областните пътни управления и граничните контролно-пропускателни пунктове, съобщават от пътната агенция.

В дистрибуторската мрежа в момента има над 2 млн. винетки, от които 900 хил. бр. са годишни за леки автомобили. До края на януари по пунктовете ще има 5 млн. бр. Пълен списък на пунктовете за продажба е достъпен на интернет страницата на агенцията. Оттам припомнят, че на 31 януари 2018 г. изтича валидността на годишните винетки за 2017 г. До края на ноември 2017 г. са продадени 6 985 024 винетки за общо 338 619 953 лв. От тях близо 244 млн. лв. са от шофьорите на леки автомобили, а около 95 млн. лв. от камионите над 3.5 тона.

През 2018 г. - за трета поредна година, цените на всички винетки за леки автомобили са непроменени. Годишната е 97 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лв. От тази година за пръв път ще има и тримесечна винетка за леките коли. Цената й е 54 лв. Тя ще позволи на хората, които карат автомобилите си предимно през лятото или по време на по-дълга отпуска, или пък не живеят постоянно в страната, да използват по-краткосрочен стикер. За пръв път годишната винетка за всички превозни средства ще важи за срок от една година от датата на купуването й, т.е. ако шофьор си вземе стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за националния празник, той ще важи до 2 март 2019 г. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.


 

 

Коментари

Още от последните новини