Нови места за паркиране осигуряват в Карнобат

Нови места за паркиране осигуряват в Карнобат - E-Burgas.com

Нови паркинги и еднопосочни улици ще облекчават автомобилното движение и паркирането  в Карнобат. Причината е, че администрацията е установила, че в града вече се появяват трудности при престоя на автомобили. 

В момента автомобилният парк включва около 11 500 моторни превозни средства и тенденцията е към нарастване  на техния брой. 

Една от първата стъпки, която планират от администрацията на общината, е оптимизирането на пространството зад народно читалище „Димитър Полянов“ в центъра на града. Плановете са на този паркинг да могат да намират място 25 автомобила. Нови паркоместа ще бъдат осигурени и по ул. „Братя Миладинови“. От общинска администрация вече работят и по отстраняването на автомобили, които са спрени от движение,  от уличните платна. Паркинги ще бъдат обособени и на други места в града след приключване на обновяването на междублоковите пространства в новосанираните жилищни сгради. 

През 2019 година в Карнобат ще разширят и обхвата на еднопосочното движение. Предвижда се  ул. „Стефана Чамурова“  да бъде вече еднопосочна и да води към „ул. „Стара планина“, където също еднопосочно движение ще отвежда трафика към болницата. Увеличаване на улиците с еднопосочно движение обхваща основно онези зони, където автомобилният трафик е по-интензивен. Очакванията са, че по този начин повече автомобили ще могат да паркират, а останалите да се придвижват безпрепятствено.

Източник:bnr.bg

Коментари

Още от последните новини