Нов зелен парк изниква на мястото на блатото в "Меден рудник"

Нов зелен парк изниква на мястото на блатото в

В „Меден рудник“, на мястото на пресушеното блато в близост до Битака, ще има нов парк и спортен комплекс. Теренът се намира между две големи жилищни зони на комплекса. Това прави бъдещите нови придобивки удобни за използване от хиляди хора.

Община Бургас има изготвен проект за реализирането на тази инициатива. След срещи с жители на комплекса и изразено желание от тяхна страна, кметът Димитър Николов нареди преработването му. То няма да е трудоемко, тъй като основата остава същата. Промените имат за цел увеличаване на зелената паркова част от проекта.

В бюджета на Община Бургас за тази година са заложени средства за старт и изпълнение на първи етап. Предстои обособяването на парк върху площ от няколко декара - с алеи, детски кътове и зони за отдих.

При следващия етап в зоната ще бъдат изградени спортна зала, футболно игрище и паркинг.

Свързани статии
Ден след гласуването на бюджета: Започна реализирането му в "Изгрев" и "Славейков" (Снимки) Облагородяват отдавна забравен район в ж.к. "Меден рудник" Увеличават обхвата на синята зона в Бургас, ето къде ще бъде платено паркирането Общинските съветници от ГЕРБ искат повече инвестиции за "Меден рудник" Прокарват електричество на индустриалната зона край "Меден рудник", местят КПП-то за Созопол Разширяват с още 100 паркоместа нов паркинг в "Изгрев" "Меден рудник" ще продължи да се развива - с общежития и спортни комплекси Бургас с ново международно признание (Видео) Георги Дракалиев: Фалшива новина е, че община Бургас се готви да разреши разрушаването на част от историческия център Тръгна и онлайн подписка против подземния паркинг до хотел "България"
Тагове
меден рудник парк
Коментари

Още от последните новини