Нов зелен парк изниква на мястото на блатото в "Меден рудник"

Нов зелен парк изниква на мястото на блатото в

В „Меден рудник“, на мястото на пресушеното блато в близост до Битака, ще има нов парк и спортен комплекс. Теренът се намира между две големи жилищни зони на комплекса. Това прави бъдещите нови придобивки удобни за използване от хиляди хора.

Община Бургас има изготвен проект за реализирането на тази инициатива. След срещи с жители на комплекса и изразено желание от тяхна страна, кметът Димитър Николов нареди преработването му. То няма да е трудоемко, тъй като основата остава същата. Промените имат за цел увеличаване на зелената паркова част от проекта.

В бюджета на Община Бургас за тази година са заложени средства за старт и изпълнение на първи етап. Предстои обособяването на парк върху площ от няколко декара - с алеи, детски кътове и зони за отдих.

При следващия етап в зоната ще бъдат изградени спортна зала, футболно игрище и паркинг.

Свързани статии
Бургаските Цезар и Клеопатра си имат три каракалчета (Снимки) Гневни бургазлии: Паркираме на "Синя зона", а колите ни затъват в кал (снимки) Реновират и създават нови зелени пространства в Бургас Посетителите на Зоопарк Бургас ще видят уникална колекция от яйца (Снимки) И Созопол актуализира цените на платеното паркиране за лятото Бебе антилопа от рядък вид се роди в Зоопарк Бургас (Снимки) Довършват проект с 200 паркоместа в "Изгрев" (Снимки) Посочиха Бургас като добрия пример за развитие на индустриални паркове у нас Десетки семейства в "Меден рудник" със сметки за ток над 500 лв Емилия Тончева: Айтоският зоопарк може да се превърне в биопарк, уникален у нас
Тагове
меден рудник парк
Коментари

Още от последните новини