Нов зелен парк изниква на мястото на блатото в "Меден рудник"

Нов зелен парк изниква на мястото на блатото в

В „Меден рудник“, на мястото на пресушеното блато в близост до Битака, ще има нов парк и спортен комплекс. Теренът се намира между две големи жилищни зони на комплекса. Това прави бъдещите нови придобивки удобни за използване от хиляди хора.

Община Бургас има изготвен проект за реализирането на тази инициатива. След срещи с жители на комплекса и изразено желание от тяхна страна, кметът Димитър Николов нареди преработването му. То няма да е трудоемко, тъй като основата остава същата. Промените имат за цел увеличаване на зелената паркова част от проекта.

В бюджета на Община Бургас за тази година са заложени средства за старт и изпълнение на първи етап. Предстои обособяването на парк върху площ от няколко декара - с алеи, детски кътове и зони за отдих.

При следващия етап в зоната ще бъдат изградени спортна зала, футболно игрище и паркинг.

Свързани статии
Официално: Зелена зона ще решава проблема с паркирането в "Лазур" от май 2022 година Отлагат празника на "Меден рудник" Готов е новият паркинг в "Братя Милядинови", вижте къде е (Снимки) Манастирът край "Меден рудник" отваря врати на Богородица Нов малък паркинг в "Братя Миладинови" ще бори трафика в комплекса Зоопарк Бургас приютява четири пеликана, които не могат да оцелеят в природата Нов паркинг облекчава трафика в "Изгрев", строят и зона за отдих (Снимки) Нов безплатен паркинг в Несебър В Созопол въвеждат нова електронна услуга, ето как ще работи Рядък шанс! Едно от най-редките и ценни животни в света радва бургазлии
Тагове
меден рудник парк
Коментари

Още от последните новини