Нов опит: Ще стане ли Никулден неработен ден в Бургас?

Нов опит: Ще стане ли Никулден неработен ден в Бургас? - E-Burgas.com

Предложението този път може да стигне до Общински съвет

Идеята Никулден да бъде неработен ден за всички в Бургас отново ще бъде обсъждана от местния парламент. 

Предложението този път е направено от общинският съветник от БСП Христо Панайотов. 

През февруари 2020 година такова предложение бе направено от началника на затвора в Бургас Бранимир Мангъров. Кметът Димитър Николов пък направи допитване до бургазлии на официалната си страница във Фейсбук. на което над 80% от гласувалите заявиха, че не желаят да работят в празничния ден. Идеята стигна и до Общински съвет, където бе входирана като докладна записка от председателя Севдалина Турманова, но по-късно тя бе изтеглена и до гласуване така и не се стигна. 

Христо Панайотов се позовава на думите на Бранимир Мангъров, който счита, че обявяването на този ден за неприсъствен би позволило на гражданите на Бургас да изживеят по-пълноценно празника на града, като посетят повече от празничните събития, организирани от общинската администрация и да получат повече време да бъдат заедно със своите близки.

Докладната записка ще бъде разгледана от всички комисии на Общински съвет - Бургас, след което предложението може да бъде гласувано в края на месец март и евентуално да влезе в сила за следващия Никулден в града.

Коментари

Още от последните новини