Нов четирилентов път до Бургас и детски градини - Aйтос вади завидни проекти

Нов четирилентов път до Бургас и детски градини - Aйтос вади завидни проекти - E-Burgas.com

Един от най-чаканите проекти от айтозлии е проект „Благоустрояване на Градска градина в кв. 63, гр. Айтос, изграждане на спортна площадка и кът за фитнес“. Стойността на проекта е 1 310 321 лв. Финансирането е осигурено с ПМС. Градската градина е един от символите на град Айтос, Създадена е в началото на ХХ век с доброволния труд на айтозлии и е с площ от 29 543 кв. м.

Проблемът с недостатъчния брой места в детските градини в Айтос Общината ще решава с реализирането на Проект „Детска градина с 4 целодневни и 1 яслена групи, находяща се в кв. 136, УПИ I по плана на гр. Айтос“. Проектът е одобрен за финансиране по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, градини и училища за периода 2020-2022 г. на МОН и е на стойност 3 000 000 лв.

Един от акцентите на Строителна програма - 2021 е ремонтът на уличните настилки във всички населени места. Освен че ще бъде реализиран проект на стойност 1 350 000 лв., Общината отделя и бюджетни средства за отдавна чаканите ремонти.

Осигурено е финансиране и за Проект "Корекция и изграждане на пасарелки и водосток на западното дере в с. Карагеоргиево". Средствата за общинския проект са осигурени с Постановление №250, Министерският съвет - 652 339 лв. Още един общински проект е насочен към уличните настилки в малките населени места, на стойност 334 957.38 лева.

Вече е подпсан договорът за изпълнение на Проект „Реконструкция и рехабилитация на тротоарни настилки на улици в гр. Айтос“. Проектът се реализира чрез Стратегия за Водено от общностите местно развитие на МИГ-Айтос по ПРСР 2014-2020, и е на стойност 389 982.66 лева.

Продължава обновяването и на спортната инфраструктура с Проект "Благоустрояване и реновация на Спортната зала към стадиона в гр. Айтос”. Одобрените от МИГ-Айтос допустими разходи по проекта са на стойност 390 517.84 лева.

Подписан е и договорът за изпълнение на Проект „Вътрешно преустройство на кафе-аперитив в партерния /първи/ етаж от съществуваща административна сграда № 9 от Общински комплекс „Алея на занаятите”, в Посетителски център”, по Стратегията на МИГ-Айтос, на стойност 194 250.00 лева.

Подписан е договорът за изпълнение на Проект „Реконструкция улично осветление по ул. „Братя Миладинови”, „Софроний”, „Щерю Русев”, „Богориди”, „Вардар”, „Райна княгиня”, „Н. Рилски”, „Дядо Стойно”, „Д-р Павлов” гр. Айтос, на стойност 140 000 лв, без ДДС

През 2021 г. ще бъде реализиран и Проект „Спортна площадка № 4 в УПИ I – за спортен терен, кв. 50, по плана на гр. Айтос”, по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Размерът на одобрената субсидия е 84 804. 36 лв.

Започна изпълнението на Проект „Подобряване опазването на околната среда в Одрин и Айтос“, по Програма за Трансгранично сътрудничество между Република България и Република Турция по Приоритетна ос 1. Околна среда, Специфична цел 1.2. Подобряване на капацитета за опазване на природата, устойчиво използване и управление на общите природни ресурси чрез съвместни инициативи в трансграничния район. Стойността на проекта е 346 831.65 евро.

Бюджет - 2021 отделя 20 000 лв за проектиране на четирилентов път Айтос - Бургас, който значително ще облекчи пътуването до и от областния град.

Община Айтос е една от осемте общини в област Бургас, които изпълняват проект за реконструкция и рехабилитация на подземна инфраструктура и водопроводни съоръжения. Проектът е по ОП „Околна среда“. Общият размер на инвестицията е 459 000 000 лева.

И това са само част от проектите на Общината за 2021 г.. Успоредно с тях, Общинската администрация ще изпълнява още немалко социални, образователни и културни проекти, проекти за заетост, за зелената инфраструктура, малки инфраструктурни проекти, както и проекти по Националната програма "За чиста околна среда - 2021", с финансиране по ПУДООС.

Свързани статии
Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици Димитър Николов представи нови бургаски проекти пред зам.-министър Двудневен празник проведоха в Айтос (Снимки) Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Хванаха 22-годишен дилър в Айтос
Тагове
айтос проекти
Коментари

Още от последните новини