„Ние, Гражданите“: Заставаме зад Теодор Шейков и вярваме, че ЦИК ще поправи грешката си

„Ние, Гражданите“: Заставаме зад Теодор Шейков и вярваме, че ЦИК ще поправи грешката си - E-Burgas.com

Печатането на бюлетини в Бургас ще бъде временно преустановено, докато казусът не се реши
 

Категорично и твърдо заставаме зад кандидатурата за кмет и общински съветник на Теодор Шейков и вярваме, че ЦИК ще поправи грешката си. Това заявиха днес на извънредна пресконференция от колаиция „Ние, гражданите“ по повод изваждането на техния кандидат за кмет от изборните книжа.

Решението на ЦИК е взето на база правилото за 6-месечна отседналост в съответното населено място. На практика Теодор Шейков живее в Бургас от 2011 година, какъвто е и адресът му по лична карта. Служебно въведена адресна регистрация обаче променя този адрес във Франция, докато той вече е в Бургас и без неговото знание.

По лична карта Теодор Шейков живее в „Лазур“ от 2011 година и не е променял адреса си. По тази причина ние смятаме, че ЦИК е направила грешка. Когато някой греши е хубаво да се поправи.  Ако това не стане, наемаме адвокатска кантора в София, която ще обжалва във ВАС. Твърдо сме убедени, че Теодор Шейков ще бъде върнат в листите като кандидат за кмет и кандидат за общински съветник.“ заяви кандидатът за общински съветник Ангел Божидаров на днешната пресконференция.

Междувременно стана ясно, че печатането на бюлетини в Бургас ще бъде прекратено, докато не стане ясно окончателно дали Теодор Шейков ще бъде допуснат в битката за кандидат кмет и общински съветник. 

Аз живея в Бургас и смятам, че имам право да се явя на тези избори. Мога да представлявам моите съграждани, защото познавам техните проблеми. В момента аз съм лишен от това мое право“ заяви  Теодор Шейков.

Той допълни, че заличаването от изборите е голямо разочарование за него, тъй като на практика го лишава от възможността да изкаже идеите си за развитието на Бургас. 

От коалиция „Ние, гражданите“ заявиха, че се надяват казусът да бъде решен до няколко дни с положителна развръзка.

Коментари

Още от последните новини