Нелегални мигранти загинаха в катастрофа с военен камион край Резово

Нелегални мигранти загинаха в катастрофа с военен камион край Резово - E-Burgas.com

Двама чужди граждани са загинали при катастрофа с военен камион. Тя е станала при движение от Резово към Граматиково в изпълнение на задача по логистична поддръжка на силите и средствата на МВР по охрана на българо-турската граница. Товарен автомобил от Въоръжените сили с висока проходимост е претърпял пътен инцидент.

Оказва се, че загиналите са нелегални мигранти.  "Това, което ми е докладвано е, че загиналите са мигранти", съобщи тази вечер премиерът Кирил Петков. В превозното средство е имало заловени мигранти, които са били превозвани към гранично-полицейски участък в Малко Търново.

В катастрофата са ранени 10 души, които са настанени в болница. Пострадали са и двама български военнослужещи, единият от които – водач на камиона. Двамата са с повърхностни наранявания и са откарани в болнично заведение за по-обстоен преглед.

В камиона са пътували само български военни. По случая е започнало досъдебно производство от Военна прокуратура – Сливен.

"Съжалявам, че са загубени човешки животи. Сега стопляйки се времето имаме по-голям натиск на мигранти. Ще засилим охраната на границата, но инциденти се случват", коментира още премиерът Петков.

Съвместен патрул на Българската армия и "Гранична полиция" е задържал 35 мигранти на поляна близо до границата с Турция до село Граматиково. При задържането и превоза им в камион, тъй като пътните условия са много тежки, е допуснато пътнотранспортно произшествие. На място са загинали двама чужди граждани. Останалите са приети в болница. Това каза пред БТВ военно-окръжният прокурор на Сливен полковник Христо Тинев по повод тежката катастрофа с военен камион.

На място е оперативно-следствена група, която извършва оперативно-следствени действия, за да се установи каква е причината за инцидента, добави той.

По предварителни данни задържаните са афганистанци, само мъже, съобщи полк. Тинев.

При установяване на вина на някой от водачите на камиона, ще бъде повдигнато обвинение, поясни военно-окръжният прокурор на Сливен.

Свързани статии
Ръст на делата с мигранти и сделките с имоти на украинци и руснаци в Бургаско Тежка катастрофа на пътя Варна - Бургас, няколко души са в болница Войната по пътищата взе жертва в Бургаско Надрусана айтозлийка предизвика катастрофа на бургаско кръстовище, откараха я в болница Пиян айтозлия се претрепа с триколка Катастрофа с камион блокира едната тангента към София Бивш вътрешен министър: Трафикът с мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи Младеж от руенско помля пенсионер с автомобила си е село Просеник Заловиха поредната група бежанци на магистрала "Тракия" Хванаха поредната група нелегални мигранти в Карлово
Тагове
катастрофа мигранти
Коментари

Още от последните новини