Нефтохимик с амбиции да продължи в Шампионската лига

Нефтохимик с амбиции да продължи в Шампионската лига - E-Burgas.com
Lap.bg

Нефтохимик 2010 (Бургас) ще продължи да участва в Шампионската лига и през следващия сезон, ако през настоящото първенство спечели титлата в Суперлигата. Това заяви старши треньорът на тима Найден Найденов на пресконференция в пресклуб „България“. В бургаския клуб е даден старт на един много сериозен проект, кото е подкрепян от ръководство и спонсори, а желанието на всички е пътят на Нефтохимик в Европа да продължи.

Българският първенец дебютира в най-силния европейски клубен турнир този сезон, но не успя да влезе в групите след две загуби от Фридрихсхафен (Германия) с 1:3 гейма като домакин и с 0:3 като гост в третата предварителна фаза на надпреварата.

"Имахме голямо желание да пробием в Шампионската лига, но се видя, че за момента не можем да го осъществим. Не можахме се преборим с отбор като Фридрихсхафен. Традициите са много важни. Видя се какво е да играеш 20 години в Шампионската лига, натрупания опит и самочувствие в този отбор“, коментира Найденов.

За изминалите двубои с Фридрихсхафен Найденв заяви:

"Има система, изградена с години в германския клуб. Това се оказа много важно. От това, което се вижда, ние сме много далече от тях в момента. Тези мачове бяха много важни, за да видим къде сме и върху какво още трябва да се работи. Все пак се радвам, че ни се падна такъв силен съперник. Защото именно с игри срещу такива класни противници можем да надграждаме. Имаме талантливи момчета, но те нямат още опит. Трябва да прегорят и да се развиват“.

След отпадането от Шампионската лига Нефтохимик продължава във втория по сила европейски турнир – за Купата на ЦЕВ, където ще срещне чешкия Дукла (Либерец)./ bgvolleyball.com

„Продължаваме в турнира Купата на CEV. За нас това е много важен опит, в Европа е съвсем различно.  Дукла е също толкова класен отбор, както и Фридрисхафен. Все още не сме започнали да го проучваме, защото буквално до преди ден бяхме се съсредоточили върху германците. Тепърва ще разучаваме играта им ще се подготвяме за него. Надявам се в тези мачове да се покажем в още по-дора светлина".

„Надявам се да сме си взели поуки и догодина да бъде по-различно. Много трудно се пробива в Европа, но аз съм убеден, че ако този отбор се запази, ще има много голяма разлика догодина", допълни треньорът на Нефтохимик.

Коментари

Още от последните новини