Недялко Йорданов поздрави бургазлии с любимо стихотворение (Видео)

Недялко Йорданов поздрави бургазлии с любимо стихотворение (Видео) - E-Burgas.com

Часове преди юбилейния си моноспектакъл "Още ме има, още съм жив" в родния Бургас, големият български поет и драматург Недялко Йорданов "подари" на бургазлии едно от най-въздействащите си стихотворения - "Младостта си отива".

Клипът е заснет вчера, на 31 август, в къщата на поета в Бургас. Видеото е девета част от поредицата "С гласът на Бургас", а зад чудесната му реализация отново стои екипът - Яна Вълчева, Пейо Пеев и Нивелин Мирков, в партньорство с Община Бургас.

В него Недялко Йорданов сам рецитира незабравимите стихове, част от които са "... Младостта си отива, пие чаша коняк незаконно щастлива край бургаския бряг...".

Тези и още много нови стихове и песни на поета ще звучат тази вечер, 1 септември, от 20.00 часа от сцената на Летния театър. В моноспектакъла са включени творби от книгите "Живей, живот", "67 сутрини", "Сребърна любов" и "Пепел ми на езика", а на рояла отново ще бъде верният приятел Хайгашод Агасян, с когото поетът е в творчески тандем от много години.

С моноспектакъла си Недялко Йорданов символично ще отбележи своята 80-годишнина в родния Бургас.

 

Свързани статии
"Меден рудник" празнува 100-годишен юбилей "Черноморски фар" на 100! Изложба на бележити майстори и парти на брега на морето за вековния вестник (Снимки) „Черноморски фар“ отбелязва 100-годишен юбилей с няколко събития Бургас ще отбележи 135 години от Съединението с богата програма 152 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа Столетната баба Вълка от Бургас обича високите скорости и мъмри зетя, ако кара бавно Ученици от Строителната гимназия се включват в честванията на 24 май с видеопоздрав Димитър Николов честити празника на медицинските сестри: Бъдете все така отговорини в мисията си! Кметът Димитър Николов с поздрав за Гергьовден Ето как учениците от Търговската гимназия поздравиха бургаските медици (Видео)
Тагове
недялко йорданов юбилей поздрав моноспекаткъл
Коментари

Още от последните новини